Judeţ cu judeţ: 250 de băcăuani au obţinut în acest an permis de port-armă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 29 de persoane s-au înscris la concursul pentru cele 36 de posturi vacante de la Spitalul Judeţean din Bistriţa. Pensiunile buzoiene au lansat o nouă distracţie pentru turişti: nunta muntenească. Doi escroci i-au furat 7.000 de euro unei femei în vârstă de 80 de ani din Timişoara. 56 de persoane au ajuns, în ultimele două zile, la spitalul din Focşani, după ce au căzut pe gheaţă.

ALBA. Analizele pentru depistarea trichinelozei se vor putea face şi în weekend, întrucât în decembrie se înmulţesc sacrificările de porci. Testul costă 7 lei.

ARAD. Control la Poliţie. 13 poliţişti sunt cercetaţi disciplinar, iar alţi 19 au fost sancţionaţi, după ce Corpul de Control al Ministerului de Interne a descoperit nereguli la Inspectoratul de Poliţie.

ARGEŞ. Trei bărbaţi au jefuit ieri depozitul unei firme din comuna Căteasca şi au furat 26 de baxuri de ţigări. Hoţii au cărat prada cu maşina paznicului pe care l-au legat fedeleş. Poliţia a format filtre rutiere pentru prinderea hoţilor.

BACĂU. 250 de persoane au obţinut anul acesta permis de port-armă. Cele mai vândute au fost pistoalele cu bile de cauciuc.

BIHOR. Comisia Europeană a aprobat documentele depuse de Ministerul Transporturilor pentru modernizarea aeroportului din Oradea. Proiectul vizează lungirea şi lărgirea pistei cu 20 de milioane de euro din fonduri nerambursabile.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Doar 29 de persoane s-au înscris la concursul pentru cele 36 de posturi vacante de la Spitalul Judeţean din Bistriţa. Pentru medic la Terapie Intensivă sau autopsier nu există candidaţi.

BOTOŞANI. 160 de angajaţi ai Primăriei Botoşani vor lua prime de Sărbători. Secretarul va primi 700 de lei, directorii de servicii - aproape 340 de lei, iar ceilalţi funcţionari vor lua 150.

BRAŞOV. Salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se aventureze pe munte. Mai multe poteci au devenit impracticabile după ninsorile recente. În Piatra Craiului, stratul de zăpadă are 10 centimetri, iar în Făgăraş măsoară 20 de centimetri.

BRĂILA. Sătenii din Ulmu vor da în judecată compania de electricitate după ce aparatele electrocasnice s-au defectat din cauza unei avarii. Angajaţii de la Electrica au pornit curentul în reţeaua distrusă de un copac, iar supratensiunea a distrus aparatură de peste 100.000 de lei.

BUZĂU. Pensiunile au lansat o nouă distracţie pentru turişti: nunta muntenească. Turiştii găsesc în camere un film despre tradiţiile locale, iar la cererere li se prezintă live ritualul de nuntă, cu alai şi lăutari.

CARAŞ-SEVERIN. Judecat pentru etnobotanice. Francisc Bancsa, patronul unui lanţ de „magazine de vise" din Reşiţa, Timişoara şi Braşov, a fost condamnat ieri de Tribunalul Caraş-Severin la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc.

CĂLĂRAŞI. Spitalul Judeţean are datorii de 5 milioane de lei. În lipsă de bani, autorităţile iau în calcul şi închiderea unităţii medicale.

CLUJ. Protecţia Consumatorilor a amendat ieri BCR cu 100.000 de lei, pentru includerea comisionului de risc în cel de administrare. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit şi o cerere de suspendare a activităţii de creditare a băncii.

CONSTANŢA. Transportul ecologic, desfiinţat. De azi, nouă troleibuze  din Constanţa vor fi înlocuite cu zece autobuze moderne. Potrivit regiei de transport, întreţinerea troleibuzelor e prea scumpă.

COVASNA. Colindătorii români şi maghiari vor cânta în fiecare seară, în perioada 13-20 decembrie, în autobuzele din Sfântu Gheorghe. Acţiunea face parte din proiectul „Povestea din Ajun" al Asociaţiei de Tineret .

DÂMBOVIŢA. Târgoviştenii vor avea caloriferele calde în weekend, după ce primăria le-a garantat reprezentanţilor Distrigaz că va plăti datoriile societăţii de termoficare. 6.000 de apartamente sunt branşate la sistemul de încălzire centrală.

DOLJ. Jan Gijsen, şeful diviziei pentru pieţe noi al Ford Europa, îi va înlocui, de la 1 ianuarie, pe Dionisio Campos, cel care a pus bazele fabricii auto Ford din Craiova. Gijsen va dezvolta uzina pentru lansarea unor noi modele.

GALAŢI. Direcţia Finanţelor Publice Galaţi a dezmembrat din greşeală şi a vândut la fier vechi o macara-turn montată în Grădina Botanică, în urma unei acţiuni de executare silită. O firmă brăileană, proprietara macaralei, a dat Fiscul în judecată şi cere despăgubiri de 65.000 de euro, conform actelor contabile. Fiscul a încasat mai puţin de 1.000 de euro prin vânzarea utilajului.

GIURGIU. Firma germană KPM Sun vrea să construiască la Giurgiu cea mai mare centrală fotovoltaică din România, cu o capacitate de 100 de MW. Amenajarea panourilor va costa 2,5 milioane de euro.

GORJ. Datoriile spitalului, profit pentru farmaciile din Târgu-Jiu. Furnizorii de materiale sanitare au sistat livrările către Spitalul Judeţean din cauza facturilor neachitate de trei luni, datoriile depăşind 3 milioane de lei. Pacienţii trebuie să-şi cumpere seringi, leucoplast şi medicamente.

HARGHITA. De trei ori mai puţini brazi de Crăciun tăiaţi decât anul trecut. 27.000 de brazi provin din pădurile private, iar Direcţia Silvică taie 1.250. Brazii costă între 20 şi 30 de lei.

HUNEDOARA. Un bărbat de 50 de ani, administratorul unei firme de colectare de fier vechi din Hunedoara, a fost trimis în judecată pentru delapidare. El e acuzat că a produs un prejudiciu de 400.000 de euro după ce a furat marfă şi bani din gestiunea firmei.

IALOMIŢA. Peste 22 de milioane de euro din fonduri europene vor fi investiţi, în următorii patru ani, în reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Feteşti. Proiectul prevede forarea unor puţuri de mare adâncime şi realizarea unei staţii de epurare.

IAŞI. Costache Ţîmpău, un maistru din Iaşi, a fost condamnat ieri la un an de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. În 2008, el a fost acuzat de moartea unui angajat care lucra fără protecţie. Bărbatul le va plăti rudelor victimei daune de 30.000 de euro.

ILFOV. Patru trenuri de călători au rămas blocate până ieri, în zori, în halta Periş, după ce pantograful unei locomotive a rupt firul de tensiune. Circulaţia feroviară a fost reluată în zonă după patru ore.

MARAMUREŞ. Spitalul Judeţean din Baia Mare va fi reabilitat, iar cei 160 de pacienţi internaţi în aripa care va fi revonată începând de luni vor fi comasaţi în alte saloane. Lucrările vor dura un an şi opt luni şi vor costa 71 de milioane de lei.

MEHEDINŢI. Preţuri îngheţate la patinoar. Primăria Turnu Severin a deschis aseară patinoarul artificial. Ca şi anul trecut, cei care au patine plătesc 5 lei pe oră, iar cei care le închiriază plătesc 10 lei.

MUREŞ. Inimă de copil. Micuţii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Târgu‑Mureş, ajutaţi de elevi ai Liceului Pedagogic, au format ieri o inimă şi au cântat de Ziua internaţională a persoanelor cu handicap.

NEAMŢ. Doi hoţi din localitatea Taşca sunt liberi, deşi au opt dosare penale pentru furt. Magistraţii au considerat că prejudiciul era mic, iar procurorul de caz se află în concediu.

OLT.  Jumătate din primăriile din judeţ nu mai decontează transportul cadrelor didactice. Liderul profesorilor spune că acţionează în judecată cele 25 de primării pentru a recupera banii.

PRAHOVA. 10.000 de oameni lăsaţi în beznă de chiciură. Pentru a doua noapte consecutiv, 23 de localităţi nu au avut energie electrică după ce chiciura şi vântul au avariat reţelele de tensiune.

SATU MARE. Firmele care deszăpezesc drumurile judeţene sunt obligate să echipeze cu GPS utilajele începând din această iarnă, iar angajaţii Consiliului Judeţean Satu Mare vor monitoriza permanent maşinile. Cheltuielile pentru curăţarea şoselelor vor fi calculate şi plătite pe baza rapoartelor de monitorizare prin satelit. Echiparea unei maşini cu GPS costă 600 de euro.

SĂLAJ. Arheologii din Zalău au găsit, pe şantierul din Leşmir, câteva sute de grame de seminţe de cereale puse la fundaţia unei case vechi de peste 6.000 de ani. Specialiştii spun că acesta era un obicei practicat la întemeierea unei locuinţe.

SIBIU. Cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă a început ieri, la Sibiu, şi se va încheia mâine. Sibienii şi turiştii vor asculta colinde interpretate de grupuri din opt judeţe.

SUCEAVA. Un bărbat de 34 de ani a fost reţinut ieri de poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc în timp ce vindea 170 de plicuri cu produse etnobotanice. El riscă de la 3 până la 15 ani de închisoare.

TELEORMAN. Campania „Stop fumatul!" s-a reluat la Alexandria, după 7 luni de pauză din lipsă de medicamente. Judeţul e pe primul loc în topul numărului de persoane care au renunţat la ţigări.

TIMIŞ. O bătrână de 80 de ani a fost jefuită după ce a fost acostată ieri pe stradă de un bărbat şi de o femeie. Aceştia i-au spus că au nevoie de bani pentru un prieten care trebuie operat urgent. Femeia i-a dus în casă şi le-a dat o sumă mică, însă cei doi au văzut unde ţine banii şi i-au furat 7.000 de euro.

TULCEA. Salariul managerului societăţii AquaServ a fost tăiat cu 5% pentru nefinalizarea la timp a branşamentelor dintr-un cartier tulcean. Sute de familii au stat două zile fără apă.

VASLUI. Un tânăr de 15 ani din Bârlad a fost găsit de trecători, ieri noapte, zăcând pe stradă. El era în comă alcoolică şi hipotermie, iar acum starea sa este stabilă.

VÂLCEA. Dosarul lui Mircia Gutău, la Curtea Drepturilor Omului. Actele depuse de avocatul fostului primar din Râmnicu Vâlcea, acuzat de luare de mită, vor fi examinate de instanţa de la Strasbourg. Decizia va fi obligatorie pentru statul român.

VRANCEA. 56 de persoane au ajuns la spital, în ultimele două zile, după ce au căzut pe gheaţă. Ortopezii din Focşani spun că numărul celor care şi-au rupt mâinile şi picioarele a crescut ieri cu 25%. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite