Judeţ cu judeţ : Zeci de tarabe din Piaţa Zahana din municipiul Slatina au fost închise din cauza vânzărilor slabe înregistrate în ultima vreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRAŞOV
BRAŞOV

Tatăl lui Alexandru Popovici, elevul din Târgu-Jiu care s-a sinucis din dragoste, a depus plângere la Colegiul Tehnic împotriva profesoarei Ramona Mischie. Municipalitatea din Piatra Neamţ va plăti o factură totală de 90.000 de lei pentru cele 39 de zile în care străzile oraşului sunt luminate de instalaţiile montate de Sărbători. ARAD. Păpuşa Nadia Comăneci. La fabrica „Arădeanca", gimnasta are breton, părul prins în coadă

ARGEŞ. Moaştele Sfintei Filofteia au fost scoase aseară din biserica Arhiepiscopală din Curtea de Argeş pentru ca pelerinii veniţi din toate colţurile ţării să se poată ruga la ele. Procesiunea religioasă se va încheia diseară.

ALBA. Un adolescent de 17 ani din Alba Iulia s-a sinucis după ce a pierdut la jocurile de noroc economiile familiei. În biletul de adio lăsat tatălui, Valentin Cioban îşi cerea iertare pentru gestul său şi pentru faptul că a cheltuit banii strânşi de părinţi. Adolescentul locuia de mai multă vreme doar cu tatăl, pentru că mama era plecată la muncă în Spania.

BACĂU. Târg de artizanat. Zeci de meşteri populari din toată Moldova şi-au expus în weekend, în Parcul Catedralei din Bacău, obiectele de artizanat realizate manual. Băcăuanii au putut cumpăra împletituri de nuiele, obiecte de sticlă pictate, icoane pictate sau ceramică decorativă.

BIHOR. Dealerii auto din Oradea susţin că în 2009 vânzările au scăzut cu până la 60%. Prima măsură luată de patroni a fost disponibilizarea oamenilor care s-au ocupat de vânzări, unele firme ajungând să dea afară până la 12 angajaţi.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Fuego şi Costel Busuioc deschid stagiunea de concerte de iarnă din Bistriţa. Astăzi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură, va cânta Fuego, iar mâine va avea loc concertul lui Busuioc, de la aceeaşi oră. Preţul unui bilet este de 50 de lei.

BOTOŞANI. Poliţistul-rocker, detaşat în Congo. Gelu Graur (30 de ani), agentul vocalist al unei trupe rock din Botoşani, va reprezenta România în cadrul unor misiuni ONU în Congo şi Haiti, unde va sta doi ani.

BRAŞOV. Spectacol de lumini la Braşov. Sute de copii au mărşăluit aseară cu felinare aprinse în mâini pe străzile din centru. Micuţii şi-au confecţionat singuri felinarele. Marşul, denumit „Drumul felinarelor" , este o tradiţie germană care marchează Sărbătorile de iarnă.

BRĂILA. Înghesuială la sarmale. Câteva mii de credincioşi au asistat, ieri, la Sfânta Liturghie închinată Sfântului Nicolae, patronul spiritual al Brăilei. Municipalitatea şi Arhiepiscopia „Dunării de Jos" au oferit celor prezenţi 6.000 de sarmale de post.

BUZĂU. Meseria de ceasornicar, pe cale de dispariţie. În Buzău, mai există doar trei reparatori de ceasuri, cel mai tânăr dintre aceştia fiind Liliana Danciu (39 de ani).

CARAŞ-SEVERIN. Pârtii noi în Semenic. Lucrările s-au încheiat la pârtia „Crucea de Brazi", dar şi la cea de tubing, unde copiii şi adulţii se dau pe zapadă cu colaci de cauciuc, pe un culoar. Proiectul a costat 200.000 de euro.

CĂLĂRAŞI. Persoanele cu handicap şi asistenţii acestora îşi vor primi, până la jumătatea lunii, banii pentru lunile octombrie şi noiembrie. Restanţele totale faţă de cele peste 500 de persoane din Călăraşi depăşesc 900.000 de lei.

CLUJ. Au lustruit pantofi pentru copiii cu dizabilităţi. Clujenii Kinizsi Zoltan şi Molnar Atilla le-au făcut pantofii, ieri, celor care au trecut prin faţa Casei „Matei Corvin". Serviciul a fost gratuit, însă unii clienţi au donat bani pentru copiii de la Grădiniţa Malteză.

CONSTANŢA. Tentativă de viol. Relu Ursu (51 de ani) din comuna Chirnogeni a încercat să violeze o fetiţă de numai 11 ani, în noaptea de moş Nicolae. Copila a fost bătută, dar fratele ei a reuşit să o scape din mâinile agresorului.

COVASNA. Pensiune pentru câini. O asociaţie de protecţie a animalelor din Sfântul Gheorghe va construi anul viitor un adăpost unde cei care au câini îşi pot lăsa patrupedele cât timp sunt plecaţi în concediu.

DÂMBOVIŢA. Pe gheaţă în jurul lui Mihai Viteazul. Singurul patinoar din Târgovişte a fost inaugurat ieri, fiind amenajat în jurul statuii domnitorului.

DOLJ. Vânzări de criză la târgul de îmbrăcăminte. Cei peste 20 de comercianţi care au venit la Craiova nu au reuşit să dea nici jumătate din marfă. Vizitatorii s-au plâns că preţurile au fost prea mari.

GALAŢI. Profesorii gălăţeni primesc tichete cadou, spre deosebire de mulţi colegi de breaslă din alte judeţe. Primăria a confirmat faptul că va împărţi bonurile până la Crăciun.

GIURGIU. Prea multe voturi. Un bărbat care este cercetat din cauză că, la turul I al alegerilor prezidenţiale, a votat de două ori pe liste speciale, a votat şi ieri într-o secţie specială din comuna Vedea.

GORJ. Plângere împotriva profesoarei. Dan Popovici, tatăl lui Alexandru Popovici, elevul care s-a sinucis din dragoste, a depus plângere la Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru" împotriva Ramonei Mischie, pe care o consideră vinovată de moartea tânărului de 19 ani.

HARGHITA. Trei jandarmi pleacă astăzi în Kosovo. Ei vor participa, timp de şase luni, la misiunea „Stat de Drept" a Uniunii Europene. Cei trei au fost detaşaţi în structura Detaşamentului de Misiuni Internaţionale din cadrul Brigăzii Speciale „Vlad Ţepeş".

HUNEDOARA. Moş Crăciun cu mocăniţa. Peste 200 de turişti au venit, în weekend, la Brad, pentru a călători în vagoanele de epocă dintr-o mocăniţă. Un austriac a transformat o parte din ţinutul moţilor în „Ţara lui Moş Nicolae". Trenuleţul va circula până la Crăciun, iar o călătorie costă 5 lei.

IALOMIŢA. Copii la furat de găini. Doi băieţi de 13 ani din comuna Griviţa sunt acuzaţi că au furat 175 de porumbei şi găini din mai multe gospodării.

IAŞI. „Pod de alimente" peste Prut. Zeci de comercianţi basarabeni trec zilnic Prutul cu dulciuri, conserve, legume sau fructe pe care le vând în pieţele din Iaşi. Mulţi preferă produsele acestora, pentru că sunt mai bune şi mai ieftine.

ILFOV. Învăţători de la şcolile din Cernica şi din Glina inaugurează astăzi proiectul „Voluntariat împotriva Violenţei", care va dura doi ani. Dascălii vor merge în şcoli din Italia şi Spania pentru a învăţa cum să preîntâmpine acest fenomen.

MARAMUREŞ. Pe pârtia Roata 1 din localitatea Cavnic s-a montat, în weekendul trecut, o instalaţie de nocturnă, care a costat peste 100.000
de lei. Pârtia are o lungime de 900 de metri şi este cea de-a doua din Cavnic luminată pe timp de noapte. În judeţ mai sunt încă două pârtii cu instalaţii de nocturnă, la Borşa şi la Şuior.

MEHEDINŢI. Autorităţile vor să închidă târgurile de animale din judeţ, din cauză că cele din Broşteni, Şimian, Pătulele şi Vânju Mare nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare pentru a funcţiona.

MUREŞ. 800.000 de ei. Atât costă zecile de mii de beculeţe care împodobesc bradul de Crăciun, Parcul Central, Primăria şi Prefectura. Aceasta este exact suma economisită de primărie prin trimiterea bugetarilor în concediu fără plată.

NEAMŢ. Municipalitatea din Piatra Neamţ va plăti o factură totală de 90.000 de lei pentru cele 39 de zile în care străzile oraşului sunt luminate de instalaţiile montate de Sărbători.

OLT. Recesiunea le-a pus afacerea pe butuci. Zeci de tarabe din Piaţa Zahana din Slatina au fost închise din cauza vânzărilor slabe înregistrate în ultima vreme.

PRAHOVA. De Moş Nicolae, cel mai aglomerat mijloc de transport din Ploieşti a fost „Tramvaiul copiilor". Acesta a fost pus de ieri în funcţiune, gratuit, pentru toată perioada sărbătorilor. Copiii au ascultat colinde şi au primit dulciuri.

SATU MARE. La coadă pentru camera intimă. Odată cu apropierea Sărbătorilor, zeci de deţinuţi de la Penitenciarul Satu Mare solicită tot mai des vizite la camera intimă. În noiembrie, 20 de persoane au petrecut câte două ore cu soţiile sau cu iubitele.

SĂLAJ. Campanie împotriva cerşetorilor. Poliţiştii comunitari din Zalău vor supraveghea, de astăzi, principalele magazine alimentare şi pieţele oraşului, iar cerşetorii vor fi amendaţi şi trimişi acasă.

SIBIU. Distracţie pe gheaţă în Piaţa Mare din Sibiu, unde ieri s-a inaugurat patinoarul. Acesta este deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.30, iar intrarea pe gheaţă costă 10 lei în cursul săptămânii şi 15 lei în weekend.

SUCEAVA. Animale expuse la mall. Sute de suceveni au admirat până aseară porumbei cu guler înalt, iepuri, găini gigantice, fazani, păuni, raţe sau bibilici. Vedeta expoziţiei a fost un raton.

TELEORMAN. Buletine de vot dispărute. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt după ce la două secţii de votare din comuna Olteni au dispărut aproximativ 370 de buletine de vot.

TIMIŞ. Prieteni de Loto. Timişorenii Domnosie Laţcu şi Pavel Giurgiu, ambii în vârstă de 57 de ani, joacă împreună la Loto, de aproape 30 de ani. Cei doi sunt prieteni din facultate, dar până acum n-au avut noroc să câştige.

TULCEA. Secţia de votare specială din localitatea tulceană Ceamurlia de Jos a fost închisă aproape o oră, după ce membrii comisiei au observant că, din cauza cardului de memorie, camera de luat vederi nu mai funcţiona.

VASLUI. Banii de liceu, daţi în vacanţă. Aproape 5.800 de elevi din familii nevoiaşe vor primi până la vacanţa de iarnă câte 360 de lei. Suma reprezintă alocaţia pentru lunile septembrie - noiembrie din programul „Bani de liceu".

VÂLCEA. Râul Olăneşti, asaltat de pescari amatori. Zeci de bărbaţii s-au adunat ieri în vecinătatea podului din cartierul Ostroveni. Mulţi dintre ei au venit la pescuit pentru relaxare.

VRANCEA. Sinucidere bizară. Stomatologul Adrian Ignea (27 de ani) din Focşani s-a spânzurat la o săptămână după ce soţia sa a născut. Bărbatul rămăsese singur, după ce aceasta s-a dus la părinţi, la Huşi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite