Institutul Fundeni: Starea fetiţei de 5 ani care a primit transplantul de ficat s-a agravat. Medicii au operat-o din nou

Institutul Fundeni: Starea fetiţei de 5 ani care a primit transplantul de ficat s-a agravat. Medicii au operat-o din nou

FOTO Shutterstok

Reprezentanţii Institutului Fundeni din Bucureşti afirmă că starea fetiţei de 5 ani care a primit un transplant de ficat s-a agravat progresiv în ultimele trei zile, astfel că a fost supusă unei noi intervenţii chirurgicale. În prezent, starea copilei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă.

„După o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate", au arătat reprezentanţii Institutului Clinic Fundeni, luni seară, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă.

Fetiţa de 5 ani cu hepatită a fost supusă unui transplant hepatic în 30 aprilie, iar apoi a trecut prin momente dificile.  

Ea a primit o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările