INCREDIBIL I s-a spus că mai are de trăit doar şapte luni. Apoi, medicii au descoperit că a fost o greşeală şi nu o să moară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diagnosticarea cu cancer l-a determinat pe Andy să trăiască viaţa din plin
Diagnosticarea cu cancer l-a determinat pe Andy să trăiască viaţa din plin

Un bărbat din Marea Britanie s-a „pregătit" să moară din cauza cancerului de pancreas, iar după doi ani s-a dovedit a nu fi adevărat. Deşi asta trebuia să-i aducă bucuria supremă, el s-a simţit trist.

De cea de 50-a aniversare, în iulie, Andy Goode a mers să fac surf cu soţia sa Kate (47 de ani), cu fiica lor Rachel (11 ani) şi cu un grup de prieteni.

„Vremea era superbă şi aveam prietenii aproape. Îmi amintesc că eram afară, mă uitam la cer spunându-mi cât de frumoasă este viaţa şi cât de norocos sunt să fiu acolo", îşi aminteşte Andy.

Aşa preţuia el viaţa după ce, în urmă cu doi ani, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic şi i s-au mai dat de trăit doar câteva luni.

Coşmarul lui a început în aprile 2010 când a simţit o durere în piept din ce în ce mai severă.

După mai multe controale, medicul i-a spus verde în faţă că are cancer de pancreas în stare terminală.

„Trebuie să mergi acasă şi să te pregăteşri de moarte"

„Cuvintele exacte ale doctorului au fost: «Trebuie să mergi acasă şi să te pregăteşri de moarte». Când cineva îţi spune astfel de lucruri, toată lumea din jurul tău se prăbuşeşte şi totul se schimbă pentru totdeauna", povesteşte Andy pentru „The Daily Mail".

Din acel moment, mai spune bărbatul, a încetat să mai fie Andy Goode, soţul, tatăl, prietenul, angajatul - şi a devenit Andy Goode, cel care avea cancer în stadiu terminal.

„În următoarele şapte luni, viaţa mea s-a focusat pe data sentinţei. Orice făceam, orice ziceam, orice gândeam era colorat de faptul că urma să mor.Am scris scrisori celor dragi, mi-am pus o dorinţă şi ajunsesem într-o agonie de nedescris povestindu-i fetei mele că va rămâne fără tătic", îşi aminteşte Andy.

Miracol după şapte luni

Apoi, după şapte luni, lui Andy i s-a spus că nu are să moară, ci, dimpotrivă, are şansa să trăiască o viaţă lungă şi sănătoasă.

Totuşi, noutatea nu l-a umplut de bucurie pe Andy. De fapt, a simţit un profund sentiment de nefericire.

„Simţeam că mă pocnea cineva peste faţă", descrie bărbatul ceea ce a simţit.

Experţii spun că reacţia lui este normală pentru un om care se află în faţa unui miracol medical, o recuperare spectaculoasă sau o greşeală de diagnostic.

În cazul lui, nu se ştie exact care dintre cele trei variante este adevărată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite