Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce reguli trebuie să respecte românii în următoarele 30 de zile  DOCUMENT

Guvernul a prelungit starea de alertă. Ce reguli trebuie să respecte românii în următoarele 30 de zile  DOCUMENT

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile

Guvernul a adoptat luni proiectul de hotărâre care prelungieşte stare de alertă, începând cu data de 15 septembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre măsurile stabilite de Guvern se numără permiterea mitingurilor electorale şi a demonstraţiilor, însă în limita a 100 de persoane şi cu respectarea regulilor de igienă.
 
Au fost stabilite şi măsurile care trebuie puse în aplicare în ziua scrutinului pentru alegerile locale. Astfel, masca va fi obligatorie, la fel şi distanţarea fizică, precum şi obligativitatea alegătorilor la intrare în secţia de vot şi la ieşire de a-şi dezinfecta mâinile.
 
Alegătorii vor introduce ei carea de identitate în fanta de la tabletă sau în aparatul care o citeşte, astfel, buletinul nu le va fi atins de alte persoane.  Cei din comisia secţiei de votare pot interzice intrarea celor care nu poartă mască şi să le interzică votul alegătorilor care nu vor să-şi dea masca jos pentru identificare.
 
Şi cei izolaţi la domiciliu sau care sunt confirmaţi cu noul coronavirus vor putea vota, solicitând urna mobilă. 
 
În schimb, piscinele din spaţii închise nu vor fi redeschise pentru public, începând cu 15 septembrie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările