Grevă generală în administraţia publică pe 5 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din administraţia publică ameninţă cu pichetarea sediului Guvernukui pe 30 aprilie şi cu greva generală pe 5 mai, potrivit preşedintelui FNSA, Valer Suciu.

Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a decis reluarea protestelor pe 30 aprilie şi declanşarea grevei generale în administraţia publică locală începând cu 5 mai, anunţă Mediafax.

"Biroul Executiv al FNSA, întrunit astăzi (miercuri - n.r.) la Timişoara, a hotărât reluarea acţiunilor de protest. Astfel, în 30 aprilie, va fi o pichetare a Guvernului, cu un număr de 500 până la 1.000 de persoane. În 5 mai grevă generală, iar în 29 aprilie, în preziua pichetării, va avea loc şedinţa Biroului Federal, când vom hotărî pe cât timp va fi această grevă generală ", a spus Suciu.

Principalele nemulţumiri ale sindicaliştilor sunt legate de diminuarea veniturilor şi de nerespectarea contractului colectiv de muncă şi a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile care statuează legalitatea drepturilor prevăzute în aceste contracte.

"La ora actuală, Guvernul, prin Curtea de Conturi, Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, încearcă şi a reuşit să diminueze drastic veniturile angajaţilor din administraţia publică locală neluând în seamă contractele colective de muncă, hotărârile judecătoreşti definitive şi executorii legate de aceste contracte, hotărârile consiliilor locale şi ale celor judeţene. Practic nu se mai respectă legea în ţara asta", a adăugat Suciu.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite