Ghiţă nu se dă dus de la Realitatea: „Un contract nu poate fi rupt decât de o instanţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, nu va lăsa aşa uşor cârma postului Realitatea TV din mână. Orice ar declara Vîntu sau alţi membri din Consiliul de Administraţie de la Realitatea, el crede că doar instanţa poare rupe contractul de management încheiat toamna trecută între Realitatea şi Asesoft, compania de IT a lui Ghiţă.

În ciuda faptului că în presă au apărut alte înregistrări în care Vîntu îl ameninţa pe managerul televiziunii de ştiri că în ziua în care va fi arestat contractul va fi reziliat. Iată că au trecut două zile de când mogulul a fost reţinut, iar Ghiţă se plimbă încă liniştit pe holurile Realitatea TV.

„Nimeni nu reziliază un contract. Poate că îşi doreşte cineva să-l rezilieze, poate dă anunţuri, dar un contract nu poate fi rupt decât de o instanţă", a declarat Ghiţă, cu precizarea că el va continua să respecte contractul pe care l-a semnat în octombrie anul trecut. „Un contract nu poate fi desfăcut printr-o declaraţie publică sau printr-o hotărâre AGA, ci doar la Tribunal, iar acest lucru durează foarte mult, probabil ani de zile. Durează mai mult de cinci ani să obţină rezilierea contractului", a mai spus Ghiţă.

„Căsnicie" pe cinci ani

Potrivit informaţiilor „Adevărul", contractul de management a fost dublat şi de unul de împrumut, însă Ghiţă a refuzat să comenteze aceste „detalii tehnice", precizând că nici Vîntu nu are o „calitate oficială în toată această tărăşenie". Sorin Ovidiu Vîntu nu este patron „în acte" a televiziunii Realitatea, conform propriilor declaraţii, dar şi a reprezentanţilor săi din Consiliul de Administraţie. Acţionari în Realitatea sunt cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vîntu împreună cu Vitalie Dobîndă, unul dintre „locotenenţii" omului de afaceri. 

Contractul pentru servicii de consultanţă şi management strategic a fost semnat, pe o perioadă de cinci ani, la data de 24 octombrie 2010, de Sorin Freciu, preşedinte în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, şi de Sebastian Ghiţă, proprietarul Asesoft. Conform documentului, compania Asesoft se angaja să plătească datoriile Realitatea Media, care include Realitatea TV, The Money Channel, Radio Guerilla şi Realitatea FM. Totodată, Ghiţă s-a angajat să plătească şi salariile angajaţilor, la care s-au adăugat şi restanţele pe mai multe luni. La sfârşitul anului, profitul trebuie împărţit astfel: 80% către Asesoft şi 20% către Realitatea Media. După semnarea actului, Ghiţă a plătit 90% din valoarea contractului, patru milioane de euro.

"Un contract nu poate fi desfăcut printr-o declaraţie publică sau printr-o hotărâre AGA, ci doar la Tribunal, iar acest lucru durează foarte mult, probabil ani de zile.''

Sebastian Ghiţă manager Realitatea Media

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite