Este obligatoriu un nou certificat verde după efectuarea dozei booster?

Este obligatoriu un nou certificat verde după efectuarea dozei booster?

FOTO Arhivă

Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităţilor. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a făcut câteva precizări în legătură cu certificatul digital.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totul după ce în secţiunea de comentarii a unei postări de pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare a fost pusă întrebarea „dacă după a treia doză de vaccin se schimbă ceva la certificatul digital, trebuie descărcat din nou?”. 

„Pentru doza 3 se generează un certificat nou. Va apărea 3/3 la numărul de doze. Va fi valid imediat de la generare”, au răspuns reprezentanţii Ro-Vaccinare.

Persoanele care pot obţine Certificatul Digital UE după vaccinare sunt cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România (adică două doze - n.r.), dar şi cele care au şi doza booster. Potrivit Ro-vaccinare, certificatul digital se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă.

„Se poate genera şi după prima doză, dar nu este valid. Trebuie să aveţi schemă completă de vaccinare - doua doze - şi să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia”, menţionează sursa citată.

Totuşi, trebuie subliniat că persoanele care au un certificat verde emis după cea de-a doua doză de vaccin nu sunt obligate să îşi genereze un nou document dacă au efectuat şi doza de booster pentru că cel vechi este valabil până în luna iulie a anului viitor. Potrivit STS, cei care au probleme la generarea unui certificat verde se pot adresa la adresa de mail certificate-vaccinare@ms.ro sau la numărul de call center 021/414.44.25.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările