Doi copii mici, internaţi în stare gravă cu COVID. Mamele lor, nevaccinate şi infectate, i-au ţinut acasă până în ultimul moment

Doi copii mici, internaţi în stare gravă cu COVID. Mamele lor, nevaccinate şi infectate, i-au ţinut acasă până în ultimul moment

FOTO Getty Images

Doi copii, unul de o lună şi altul de 4 ani sunt internaţi în stare gravă la Spitalul "Matei Balş” din Capitală, după ce testele au dovedit că au COVID. Copiii au ajuns la medic cu febră foarte mare, după ce părinţii i-au ţinut acasă până în ultimul moment. Mamele lor nu sunt vaccinate şi s-a dovedit că erau şi ele infectate, informează digi24.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi copii, unul de 4 ani, iar altul de doar o lună, au ajuns bolnavi de COVID în stare gravă la Spitalul "Marie Curie” şi au fost transferaţi de urgenţă la spitalul „Matei Balş”. 
 

Au ajuns la spital cu febră 41,2 grade

"Primul copil, de 4 ani, avea febră de 41,2 grade Celsius. Mama, nevaccinată, susţinea că are laringită nedocumentată şi era convinsă că nu poate fi altceva. După teste a fost găsită pozitiv la COVID, la fel şi copilul”, a povestit pe Facebook unul dintre medicii de gardă de la spitalul "Marie Curie”.
 
"Al doilea copil - sugar de 1 lună, puseuri febrile debutate în urmă cu 3 zile, T max-  38.5 C, refractar la tratament, scaune de consistenţă apoasă, mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel şi sugarul, ambii transportaţi la Matei Balş prin SMURD”, a scris doctoriţa Cristina Drăghici.
Deşi numărul copiilor care au COVID şi sunt internaţi în spitale nu depăşeşte în prezent 10 procente, medicii atenţionează că odată cu începerea şcolii nivelul infectărilor poate creşte alarmant.
   
„Vor începe şcolile în curând şi atunci dacă cel mic se infectează, e clar că şi părinţii şi bunicii se pot infecta. Şi atunci, trebuie să luăm măsuri la îndemână, care sunt vaccinarea şi măsurile de prevenţie. Chiar dacă avem puţini copii internaţi în acest moment, sunt şi cazuri medii sau severe, mai ales că cei mici pot avea afecţiuni cronice, pot fi supraponderali, deci există riscul să facă şi formă severă”, avertizează medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balş”.
 
Pe de altă parte, pe măsură ce valul 4 va face ravagii, este de aşteptat să crească şi interesul pentru vaccinare.
 
„E  foarte posibil şi chiar probabil ca ameninţarea care va fi materializată prin creşterea numărului de infecţii, de persoane în ATI şi decese să motiveze un segment destul de important din populaţie să se vaccineze. Este posibil ca acest val 4 să fie mai de scurtă durată şi aici mă bazez pe faptul că această variantă, fiind extrem de transmisibilă, va infecta un număr foarte mare de persoane în timp scurt şi în felul ăsta se va autolimita”, este de părere epidemiologul Emilian Popovici. 

Specialiştii recomandă ferm ca la orice simptom de febră sau dureri în gât, să fie făcut un test anti-COVID.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările