Cum va fi vremea la începutul săptămânii: temperaturi de vară stropite de ploi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea debutează cu temperaturi de vară în cea mai mare parte a ţării, maximele ajungând în unele locuri chiar şi la 32 de grade. Cu toate acestea, specialiştii au anunţat că vom avea parte şi de furtuni.

Luni, vremea se va menţine caldă, însă va deveni instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade Celsius pe litoral şi 32 de grade în Lunca Dunării.

Specialiştii anunţă că în regiunile intracarpatice şi la munte vor fi înnorări temporar accentuate, fiind aşteptate şi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit Mediafax.

Precipitaţii sunt aşteptate şi în restul ţării, însă pe spaţii mai restrânse, îndeosebi după-amiaza şi noaptea. În unele zone vor fi condiţii de grindină, iar ploile vor avea şi caracter torenţial şi, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 20 de litri pe metru pătrat. 

În Bucureşti vremea va continua să fie caldă, însă cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Temperatura maximă a zilei se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16 - 18 grade.

Marţi, vremea va fi instabilă în jumătatea de est a ţării, unde vor fi înnorări temporare. Mai mult, specialiştii anunţă că sunt anunţate averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii restrânse, la deal şi la munte. 

În privinţa temperaturilor, specialiştii anunţă că maximele se vor încadra între 21 şi 30 de grade, iar minimele între 8 şi 19 grade.

În Bucureşti, vremea se menţine călduroasă, cu maxime ce vor urca până la 30 de grade. Cerul va fi temporar noroc, seara fiind aşteptate ploi slabe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite