CTP, despre îndemnurile anti-vaccinare ale IPS Teodosie: „De ce nu este el arestat acum şi urmărit penal în stare de reţinere pentru zădărnicirea combaterii bolilor?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Digi24
FOTO: Digi24

Cristian Tudor Popescu a afirmat că IPS Teodosie ar trebui arestat şi cercetat sub acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce acesta a îndemnat credincioşii să nu se vaccineze la o emisiune a postului de radio al Arhiepiscopiei Tomisului. CTP a demonstrat la Digi24 de ce afirmaţiile înaltului prelat sunt o minciună spusă cu bună ştiinţă.

IPS Teodosie a spus că vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu, „mai ales că nu este asumat de nimeni” şi ar avea urmări negative. Arhiepiscopul a declarat că nu este de acord cu restricţiile pentru persoanele nevaccinate şi i-a sfătuit pe oameni să se adreseze justiţiei în cazul în care vor fi introduse restricţii.

„Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene“, a transmis ierarhul Tomisului, el auzind că în Uniunea Europeană „vaccinul va înceta“.

CTP consideră că înaltul prelat a transmis în mod deliberat informaţii false credincioşilor.

„Aceasta este o minciună, pentru că omul acesta ştie foarte bine. Nu poate fi nicio supoziţie. Cum să spui că nu este asumat de nimeni? Asta este o minciună, nu este un fals. Un fals ar fi fost să spui că vaccinul face ca oamenii să aibă consecinţe grave în viitor, peste cinci ani se vor îmbolnăvi grav şi le va creşte un cap de maimuţă. Aşa ştie şi crede el şi omul spune un lucru fals. Dar ca să spui că vaccinul nu este asumat de nimeni, aceasta este o minciună.”, a declarat gazetarul.

„Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta” (CTP citează din declaraţiile lui IPS Teodosie - n.r.). Nu este o afirmaţie falsă, este o minciună! A, dacă spunea ştiu eu, am eu sursele mele că o să înceteze vaccinul acesta, au venit nişte porumbei albi de la Dumnezeu şi mi-au spus că încetează vaccinul, aia era o afirmaţie falsă. Dar să spui că ai citit tu că Uniunea Europeană a anunţat - verb! - a anunţat Uniunea Europeană, asta este o minciună ordinară!”

CTP a încheiat evidenţiind discrepanţa între mesajul Patriarhiei legat de criza sanitară şi declaraţia lui ÎPS Teodosie, spunând că acesta din urmă ar trebui să fie urmărit penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Dacă BOR, dacă Patriarhia, spune că îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total şi ferm dezavuat de Biserică, vă întreb: pe cine reprezintă individul acesta? Acest ins de ce nu este el arestat acum şi urmărit penal în stare de reţinere pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Codului penal?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite