COVID-19. Testarea şi vaccinarea s-ar putea face şi în farmacii conform unui proiect de OUG DOCUMENT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Testarea şi vaccinarea împotriva COVID-19 ar urma să se facă şi în farmacii, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat pe agenda şedinţei de Guvern din această seară. Proiectul de OUG prevede modificarea Legii farmaciei în acest sens. Testarea şi vaccinarea ar urma să se facă în farmacii în condiţiile stabilite printr-un Ordin al ministrului Sănătăţii, ce urmează să fie emis ulterior adoptării acestei OUG.

Astfel se va modifica la ART. 17 - La articolul 2, alineatul (1) din Legea farmaciei nr.266/2008, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins: 

"g) măsurarea unor parametri biologici, efectuarea de teste în scop de diagnostic şi administrarea de vaccinuri, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii."

 Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind stabilirea unor măsuri în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 se află pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. 


Textul proiectului de Ordonanţă de Urgenţă:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite