Coronavirusul în România. Cele patru scenarii luate în calcul de autorităţi. În cel mai grav s-ar putea ajunge la peste 2.000 de îmbolnăviri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat spune că este posibil ca răspândirea virusului să se limiteze doar la cazurile venite din afara ţării  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 26 feb 2020
Raed Arafat spune că este posibil ca răspândirea virusului să se limiteze doar la cazurile venite din afara ţării  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 26 feb 2020

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a adoptat, miercuri, scenariile de evoluţie a infecţiei cu coronavirus în România şi măsurile de răspuns necesare. Strategiile au în vedere patru scenarii: de la zero la 25 de îmbolnăviri, între 25 şi 100 de cazuri, între 100 şi 2000 de infectări şi peste 2000, a precizat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

„Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, pentru analizarea situaţiei privind cazurile confirmate de infecţie cu noul coronavirus, dar şi pentru dispunerea măsurilor necesare pentru combaterea răspândirii virusului. Astfel, a fost emisă Hotărârea CNSSU prin care au fost aprobate scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19) şi măsurile de răspuns necesare. De asemenea, au fost analizate cazurile apărute în ţara noastră, modul de acţiune pentru tratarea persoanelor confirmate cu noul coronavirus, precum şi metodele de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu acestea”, a anunţat Grupul de comunicare strategică într-un comunicat.

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, că grupul de lucru a lucrat pe scenarii şi strategii de intervenţie în cele patru situaţii, care se raportează la numărul de infectări cu coronavirus înregistrate în România, arată g4media.ro. Şeful DSU a precizat că în aceste scenarii se prevăd mai ales aspectele medicale.

Se încearcă limitarea răspândirii coronavirusului în România

Arafat a menţionat că este posibil ca răspândirea virusului să se limiteze doar la cazurile venite din afara ţării, fără transmitere în comunitate.

„La acest moment, sperăm să reuşim să limităm intrarea virusului în ţară şi răspândirea la persoanele de contact. La un moment dat, este posibil să treacă la răspândirea în interiorul comunităţii şi atunci trecem la măsuri de încetinire a răspândirii bolii în comunitate”, a mai declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a explicat că măsurile de carantină nu se iau local, ci la nivelul comitetului naţional, dacă este nevoie.

Reaminitim că, în România,sunt confirmate 6 cazuri de coronavirus, după ce cu câteva ore mai devreme fusese confirmat al cincilea caz, un băiat de 16 ani din Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite