UPDATE Informare meteo. Ninsori şi vânt la munte, începând de luni seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit specialiştilor, va ninge la munte FOTO Adevărul
Potrivit specialiştilor, va ninge la munte FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ninsori şi vânt la munte, valabilă din această noapte şi până miercuri, la ora 18.00. În această dimineaţă, specialiştii au emis mai multe avertizări Cod galben de ceaţâ, care au determinat scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

UPDATE Concret, între 21 noiembrie, ora 03.00 şi 22 noiembrie, ora 18.00, vor fi ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului la munte, lapoviţă şi ninsori în nord-vest şi centru. 

„În intervalul menţionat, la munte va ninge moderat cantitativ şi local se va depune un strat mai consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari pe creste, unde vor fi rafale de peste 60...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, se arată în informare.

„În nord-vestul şi centrul ţării vor predomina ninsorile, în general slabe cantitativ, cu precădere în cursul zilei de marţi (21 noiembrie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (21/22 noiembrie)”, mai arată avertizarea.

Coduri galbene de ceaţă

Concret, până la ora 12.00 se află sub Cod galben de ceaţă judeţul Iaşi şi judeţul Vaslui. Meteorologii avertizează că ceaţa se va manifesta şi pe drumurile naţionale şi europene. 

De asemenea, între orele 08.40 - 14.00 se află sub Cod galben de vânt zona de munte a judeţului Caraş Severin, unde la altitudini de peste 1.700 de metri se remarcă intensificări de vânt, cu viteze ce depăşesc la rafală 90 - 100 de metri. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite