CNCAV, explicaţii despre confuzia Comirnaty şi Pfizer: „PfizerBioNTech este producătorul vaccinului, iar Comirnaty este denumirea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook RoVaccinare
Foto: Facebook RoVaccinare

PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii CNCAV, după ce mai multe persoane care trebuie să primească vaccinul de la Pfizer sunt induse în eroare în momentul în care văd că pe fiolă scrie„Comirnaty”.

”Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Aşa m-am programat pe platformă, la Pfizer.- Este în regulă, Pfizer o să primiţi.- Dar pe sticluţă scrie Comirnaty!” , este expresia pe care o aud destul de des cei din centrele de vaccinare, transmit cei de la CNCAV, într-o postare pe pagina de Facebook. 

Potrivit acestora, în prezent în România sunt folosite trei tipuri de vaccin: cel produs de Pfizer BioNTech , Moderna şi AstraZeneca. 

Cel mai utilizat ser este cel de la Pfizer însa denumirea sa este Comirnaty, transmit cei de la CNCAV. „Nu de puţine ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris.

PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului.”, au explicat cei de la CNCAV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite