Clujul aşteaptă trupa Scorpions cu stadionul plin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De-a lungul celor peste 40 de ani de carieră, trupa Scorpions a vândut peste 70 de milioane de albume
De-a lungul celor peste 40 de ani de carieră, trupa Scorpions a vândut peste 70 de milioane de albume

Peste 35.000 de persoane sunt aşteptate la concertul rockerilor germani care va inaugura sâmbătă noul stadion al Clujului. Două zile de concerte şi un meci amical între „U“ Cluj şi Kuban Krasnodar.

Aşa se inaugurează oficial singurul stadion de categoria „Elite" din afara Bucureştiului, Cluj Arena. Sâmbătă şi duminică, 8 şi 9 octombrie, pe stadion sunt aşteptaţi fanii trupelor Scorpions şi Smokie, capetele de afiş pentru cele două seri de concert.

Show-ul de sâmbătă seară este însă cel mai aşteptat de iubitorii muzicii rock. Nu mai puţin de 35.000 de bilete se vânduseră până aseară. Alte 3.000 mai erau încă disponibile pe myticket.ro şi în reţeaua Diverta. Preţul unui bilet este cuprins între 50 şi 100 de lei. Organizatorii le promit clujenilor un spectacol de zile mari. Scena de dimensiuni impresionante va fi amplasată pe peluza dinspre Someş.

„Cupola măsoară 30 de metri deschidere şi are o înălţime de 16 metri", a declarat pentru „Adevărul" Minel Stoica, din partea organizatorilor. Peste 500 de jandarmi, poliţişti şi voluntari vor veghea la siguranţa clujenilor. Potrivit organizatorilor, accesul pe stadion în cele două zile de concerte va fi posibil începând cu ora 16.30, prin 40 de porţi. „Singurele porţi neaccesibile sunt cele dinspre Someş, din spatele scenei", a precizat Stoica.

Ultimele pregătiri

Pentru a fi protejat, gazonul urmează să fie acoperit cu un material special pe perioada celor două zile de concerte. În interiorul stadionului au fost amenajate 17 standuri de la care se vor putea cumpăra răcoritoare, bere şi produse de fast-food. „Am preferat să ne limităm la standuri mai puţine, dar mari, cu mulţi vânzători, pentru a fluidiza circulaţia", a adăugat Minel Stoica. Participanţii la inaugurare trebuie să ştie că accesul pe stadion este interzis cu băuturi, mâncare, umbrele şi orice fel de recipiente. Deoarece meteorologii prognozează pentru acest sfârşit de săptămână ploi, cei care merg la concert sunt sfătuiţi să vină „înarmaţi" cu pelerine de ploaie. Astfel de pelerine vor fi puse la vânzare şi la intrările pe stadion.

Unul dintre minusurile organizării îl reprezintă lipsa spaţiilor de parcare. „În asta nu ne-am implicat. E imposibil să asiguri 5.000 sau 10.000 de locuri de parcare. Fiecare va parca unde va putea", a completat Minel Stoica.

Programul evenimentului

În prima seară, cea de sâmbătă, vor urca pe scenă, de la ora 18.00, trupele Semnal M, Voltaj, Senzor şi Grigore Leşe. Apoi vor concerta legendarii rockeri germani. Pentru seara de duminică, cap de afiş este trupa Smokie. În deschidere, tot de la 18.00, vor cânta Smiley, Pasărea Colibri, Loredana şi Horia Brenciu.

Un stadion de milioane

Lucrările la stadionul Cluj Arena au început în august 2009 şi au fost executate de un consorţiu de opt firme care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj. Stadionul are o capacitate de 30.335 de locuri şi face parte din categoria „Elite". Noua arenă are şi o pistă de atletism care poate găzdui competiţii internaţionale atletice. Cluj Arena a costat la final 37 de milioane de euro, plus TVA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite