CE a dat asigurări că restricţiile pe piaţa muncii pentru români se încheie la sfârşitul anului

CE a dat asigurări că restricţiile
pe piaţa muncii pentru români se încheie la sfârşitul anului

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a primit asigurări de la CE că românii vor putea lucra oriunde în UE de anul viitor FOTO Adevărul

Comisia Europeană a dat asigurări, în cadrul reuniunii EPSCO de la Bruxelles, că restricţiile de acces pe pieţele muncii din unele state membre ale Uniunii pentru lucrătorii români şi bulgari se vor încheia la sfârşitul anului acesta, informează Ministerul Muncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a participat la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO), unde miniştrii muncii şi afacerilor sociale din statele membre ale Uniunii au discutat despre Semestrul European – Analiza Anuală a creşterii, în privinţa ocupării şi protecţiei sociale pentru pregătirea Consiliului European care va avea loc în luna martie. Consiliul a discutat, în cadrul reuniunii de la Bruxelles, şi problema liberei circulaţii a lucrătorilor români în interiorul statelor europene.

„În comunicarea cu privire la restricţiile de acces pe pieţele muncii din unele state membre pentru lucrătorii români şi bulgari, Comisia a asigurat că acestea se vor încheia în mod irevocabil în data de 31 decembrie 2013”, se arată în comunicatul transmis publicităţii de Ministerul Muncii.

În acest context, ministrul Mariana Câmpeanu a afirmat că este importantă cooperarea deschisă şi responsabilă între statele membre pentru încurajarea şi protejarea drepturilor celor care muncesc legal.

În cadrul aceluiaşi Consiliu a fost adoptată şi Recomandarea privind înfiinţarea unei garanţii pentru tineret, instrument care urmăreşte implementarea de către statele membre a unor măsuri menite să reducă şomajul în rândul tinerilor.

Potrivit sursei citate, ministrul român a avut întrevederi bilaterale cu omologii din Olanda, Marea Britanie şi Belgia, acestea vizând identificarea de modalităţi concrete de cooperare bilaterală, în special în vederea asigurării protecţiei drepturilor lucrătorilor români, combaterea muncii la negru, cooperarea în domeniul ocupării forţei de muncă şi pensiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările