Cazurile de hepatită cu origini necunoscute care au îngrijorat lumea, raportate şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Cazurile au fost raportate în mai multe ţări din Europa, printre care şi România. Conform ultimelor date, există cel puţin un copil mort din această cauză.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a identificat cel puţin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută, la copii cu vârsta de până la 16 ani. Potrivit OMS, cel puţin un copil dintre aceştia a murit şi alţi 17 au avut nevoie de transplant hepatic. 

„Nu este încă clar dacă a existat o creştere a cazurilor de hepatită sau o creştere a gradului de conştientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul aşteptat, dar nu sunt detectate. Deşi un adenovirus este o ipoteză, sunt în desfăşurare investigaţii pentru a determina cauza”, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii prin intermediul unui comunicat de presă. 

Foarte mulţi pacienţi au raportat probleme gastrointestinale - dureri, diaree, vărsături şi niveluri crescute de enzime hepatice, fără febră. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în Marea Britanie, Spania, Israel, Danemarca, Italia, dar şi în România. 

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a emis o alertă de sănătate la mijlocul săptămânii, cu privire la cazuri de hepatită cu origini necunoscute. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Lecţia lui Dan Negru despre Paşte: „Nu fiţi proşti! Nu vă condamnaţi copiii la prostie!”

Cum era de Paşti într-un sat aflat acum pe fundul unui lac. „Tinerii la joc, gospodarii la cârciumă, bătrânii gândind la tinereţe“ 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite