Câștiguri la foc automat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câștiguri la foc automat
Câștiguri la foc automat

După ce Vladimir Putin a interzis jocurile de noroc în Rusia, mii de aparate au invadat România. Victor Marin a profitat şi a vândut la greu sisteme de validare pentru monede şi bancnote. Un om de afaceri inspirat a descoperit la momentul potrivit că aparatele care înghit bani îl recompensează dacă ştie cum să le folosească.

Victor Marin, 41 de ani, învârte între degete o monedă de 50 de bani cu aerul că ştie mult mai multe despre ea decât orice muritor de rând. Se bazează pe cei cinci ani în care şi-a făcut un business profitabil din… acceptarea banilor. Firma sa, Dane­mar Trading, distribuie şi în­tre­ţine sisteme electronice de plată în numerar. Mai pre­cis, dispozitivele de la auto­ma­tele de cafea sau de mâncare în care bagi fisele sau bancnotele.

TONOMATUL NEDORIT

În 2001, Victor Marin, fost chitarist al unei formaţii new-wave, a avut ocazia să importe tonomate de muzică produse în Germania, dar afacerea nu a mers. Patronii barurilor şi restaurantelor de la noi nu erau dispuşi să cheltuiască mii de euro pentru a-i pune pe clienţi să-şi plătească muzica. Dar fabrica din Germania, în afară de tonomate, mai producea şi automate pentru alimente. În 2002, şi-a cumpărat cu bani luaţi pe credit şase astfel de automate pe care le-a instalat în Bucureşti.

A fost o perioadă în care managerul companiei Danemar Trading a învăţat multe despre obiceiurile de consum ale românilor. Afacerea nu a mers prea bine, dar în timp ce administra aceste aparate, Victor Marin a observat că dispozitivul de încasat bancnotele şi monedele ar putea fi un business şi mai bun.

În 2004, firma Danemar a devenit importatorul oficial al acceptoarelor de monedă Enerai în România. La scurt timp, Danemar a primit o ofertă pentru a reprezenta şi compania canadiană Cash Code, ce produce validatoare de bancnote, iar Victor Marin a acceptat.

DE LA RUŞI VINE ŞANSA

Fără să vrea, Vladimir Putin i-a fost de mare ajutor lui Victor Marin. În 2006, preşedintele Rusiei anunţa interzicerea unei prospere industrii a jocurilor de noroc. Decizia a lăsat fără pâine o industrie înfloritoare, formată atât din operatori, cât şi din infrastructura de producţie a acestor maşinării. O mare parte din aparatele ruseşti de joc au ajuns la noi, iar fiecare dintre acestea foloseşte şi un acceptor de monede sau un validator de bancnote. Astfel, decizia lui Putin a fost şansa lui Victor Marin, iar firma sa a fost asaltată de comenzi.

Businessul de început, bazat pe importul de automate alimentare, a trecut pe ultimul plan. Acum, grosul afacerii vine din acceptoarele de numerar. Anul trecut, a avut un profit de 250.000 de euro, la o cifră de afaceri de cinci milioane de euro. Jocurile de noroc nu sunt unica oportunitate. Victor Marin pândeşte explozia unui nou business: plata cu numerar a diverselor facturi pentru utilităţi şi alte servicii.

Automatele alimentare, în cifre: 

- Un automat de snack-uri bine poziţionat poate avea vânzări zilnice de o mie de lei. Cele mai multe automate vând zilnic alimente în valoare de
trei-patru sute de lei. Marja de profit este de 30%.
- Un automat de cafea costă până la patru mii de euro. Un automat pentru sandviciuri şi snacksuri - până la cinci mii.
- Pentru ca afacerea să fie profitabilă, este nevoie de aproximativ 50 de automate.
- În România funcţionează, în prezent, circa 95.000 de automate .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite