Carmen Uscatu, „Dăruieşte Viaţă”: „Decontarea unor citostatice pentru un copil, refuzată la Institutul Fundeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se estimează că sunt 5.000 de copii cu cancer în România FOTO Adevărul
Se estimează că sunt 5.000 de copii cu cancer în România FOTO Adevărul

Carmen Uscatu, directorul organizaţiei Dăruieşte Viaţă, susţine că unui copil cu cancer, internat la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, i s-a refuzat decontarea unui citostatic de 4.000 de euro. Declaraţia a fost făcută într-o emisiune la Digi24.

Carmen Uscatu a declarat că medicii de la Secţia de Pediatrie de la Spitalul Clinic Fundeni n-au vrut să-i deconteze un medicament de 4.000 de euro care se găseşte acum doar în străinătate.

„Am avut o discuţie despre lipsa unui medicament de bază Asparaginase, un citostatic. Iar lipseşte, iar autorităţile au fost luate prin surprindere. Găsisem medicamentul în Franţa. Costa 4.000 de euro, dar prietena mea, ca să-l poată lua, avea nevoie de o reţetă. Medicul, când a auzit că eu i-am cerut managerului, zic e ok reţeta pentru ca apoi aş vrea să deconteze prin spital pentru că există această lege care permite pacientului ca împreună cu reţeta şi factură pe medicament să o decontezi dacă tu eşti internat şi medicamentul nu îţi e oferit de spital. În momentul acela a venit medicul şi a smuls reţeta din mâna mamei şi a spus: Acest lucru a ajuns la manager şi nu trebuia să ajungă”, a spus Carmen Uscatu, potrivit sursei citate. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite