Booster-ul cu vaccinul de la Johnson&Johnson se administrează de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Până astăzi, 1.621.766 de persoane au ales vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson.
Până astăzi, 1.621.766 de persoane au ales vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson.

Administrarea dozei de rapel pentru persoanele care au ales vaccinul Janssen produs de Johnson&Johnson, începe de luni, au anunţat reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Recomandarea specialiştilor este ca doza rapel să fie făcută cu un vaccin care are la baza tehnologia ARN mesager - Pfizer/BioNTech sau Moderna, însă beneficiarii, la cerere, pot solicita administrarea vaccinului de la Johnson&Johnson.

„3.325 de persoane vaccinate cu Johnson&Johnson sunt eligibile astăzi pentru administrarea dozei de rapel. Se pot prezenta în centre toate persoanele care au cel puţin 6 luni de la prima doză”, a anunţat reprezentanţii CNCAV, printr-o postare pe pagina de Facebook, RoVaccinare.

Până astăzi, 1.621.766 de persoane au ales vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson.

Noutăţi privind doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19

Din 1 noiembrie, persoanele care au făcut schema de vaccinare primară (2 doze) cu vaccinul Spikevax (Moderna) şi vor opta pentru doza 3 de rapel cu acelaşi tip de vaccin, vor primi o doză înjumătăţită (1/2 doză) din vaccinul Spikevax (Moderna).

 De asemenea, persoanele care au făcut schema de vaccinare primară cu unul dintre celelalte vaccinuri autorizate (Comirnaty-Pfizer, Vaxzevria-AstraZeneca şi Janssen-Johnson&Johnson) şi care aleg administrarea dozei de rapel cu vaccinul Spikevax (Moderna), le va fi administrată o doză întreagă din acest tip de vaccin.

Reglementările menţionate anterior se bazează pe studiile de siguranţă şi recomandările EMA care arată faptul că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării dozei înjumătăţite, iar frecvenţa reacţiilor adverse cunoscute/reactogenitatea este diminuată.

Doza 3,  suplimentară, pentru persoanele imunocompromise, se poate administra la minim 28 de zile de la doza 2, dar este nevoie de recomandare medicală.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite