Bombele sexy ale României

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când nu moare nimeni pe şosea într-un accident cu vedetă, când niciun divorţ nu se consumă în high-life-ul bucureştean şi nici nu se încaieră copiii pe moştenirea vreunui gurist popular, sunt detonate variantele de criză ale micului ecran: bombele sexy.

Şi e o mare problemă cu ele: în general, nu sunt sexy. În schimb, bombe sunt, căci totul la ele stă să explodeze: sânii împing în muchia decolteului ca grămada la rugby, iar buzele şi pomeţii, de atâta dilatare, ajung să-şi schimbe poziţia geografică pe figură.

După ce au deţinut, un timp, rolul roţii mai mici de rezervă de la maşină - acela de a te duce, timp de o jumătate de oră, până la sfârşitul emisiunii -, au devenit asistente TV, ducând până la perfecţiune nobila arta deprinsă în pagina 5, aceea de a sta. Cum în fiecare mediocritate există o nesecată dorinţă de a se manifesta plenar, atacă pe toate canalele existente fiecare simţ posibil. După câteva prezentări de modă şi participări la emisiuni eliminatorii estivale, truditoarele micului ecran se apucă, spre moartea ciocanului şi a scăriţei, de cântat. Îşi descoperă apoi surprinzătoare valenţe actoriceşti, zbierând prin vreo telenovelă, se mută de pe un post pe altul, colo gătind, dincolo explicându-ţi proiectele de viitor.

Consultaţi-vă memoria de lungă durată într-o chestiune: ce făceau, când s-au înălţat pentru prima oară în atenţia publică, divele de acum? Răspunsul e acelaşi, valabil atunci ca şi acum: nimic. Sau aproape nimic, căci s-a instaurat această părere, care a ajuns să devină axiomă: ele „fac audienţă". Până şi această exprimare arată o pasare de responsabilitate. Niciodată, audienţa nu o „fac" invitaţii, ci postul în cauză, prin diverse metode, dintre care aş enumera banalele idei de conţinut. Invitaţii ajung să genereze interes prin simpla lor prezenţă numai atunci când postul nu e capabil să facă acest lucru. Or, până şi epoca nebunilor somptuoşi ai lui Dan Diaconescu, cu ghicitoarele, scamatorii şi rataţii lui, era mai hazlie, căci acum entertainmentul a ajuns să însemne trei perechi de sâni chicotind pe-o canapea.

Să luăm, de pildă, posturile italieneşti şi prezenţele feminine de acolo. N-am văzut încă femeie ştearsă ori nepregătită pentru această meserie la posturile TV din Peninsulă. Or, să fiu iertat de către fraţii latini, numărul de femei frumoase şi sexy din România e net peste cel al congenerelor cu aceleaşi calităţi din Italia. Bine însă că ne explodează nouă micile ecrane în fiecare seară!  www.adriangeorgescu.ro

Adrian  Georgescu este publicist "Adevărul''.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite