Avocatul de lux al turnătorilor - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre avocatul de lux al turnătorilor, situaţia de urgenţă neoficială la gaze naturale sau continuarea bătăliei pentru mall-uri. Printre alte subiecte, bebeluşii nevaccinaţi BCG riscă să facă forme grave de TBC, iar Dacian Cioloş este oficial comisar european.

Avocatul de lux al turnătorilor. Sergiu Andon îi apără pe bani buni pe foştii colaboratori ai Securităţii, dar a început să piardă procesele. Ziua de 31 ianuarie 2008 a fost una de glorie absolută a avocatului Sergiu Andon. Curtea Constituţională nu doar că admitea toate excepţiile de neconstituţionalitate ridicate de el în procesul intentat CNSAS de senatorul Dan Voiculescu, dar lăsa în aer o întreagă instituţie, declarând neconstituţională Legea 197/1999 de funcţionare a CNSAS în ansamblul său. Era mult mai mult decât sperase avocatul lui Voiculescu, care nici măcar nu s-a prezentat în faţa judecătorilor pentru a-şi susţine cererea, scrie Evenimentul Zilei.

Situaţie neoficială de urgenţă la gaze naturale. În România pare să se fi instituit situaţia neoficială de urgenţă, în care consumul de gaze naturale este raţionalizat, dar oficial ne merge bine. Autorităţile stau acum de două ori pe gânduri înainte de a decreta o nouă situaţie de urgenţă după ce trecerea pe păcură a făcut găuri în bugetul şi aşa peticit al centralelor electrotermice (CET) din marile oraşe din cauza costurilor suplimentare, potrivit Jurnalul Naţional.

Bătălia pentru mall-uri continuă. Mai este mult loc de spaţii comerciale moderne în Bucureşti, de la mall-uri până la galerii comerciale situate în hipermarketuri, spun specialiştii, în ciuda faptului că în ultima perioadă, retailerii au stat cu magazinele mai degrabă goale. Depinde doar cu cine ne comparăm şi cât de repede vom ieşi din criză, în acest moment Capitala însumând aproximativ 470.000 de metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă. "Estimăm că Bucureştiul ar putea atinge nivelul de saturaţie al celorlalte capitale din zonă (în privinţa suprafeţei de spaţii comerciale moderne, n.r.) în aproximativ cinci ani prin comparaţie cu Budapesta sau în circa zece ani, în relaţie cu Varşovia", au declarat pentru Gândul reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Bebeluşii nevaccinaţi BCG riscă să facă forme grave de TBC.
Cu toate că Ministerul Sănătăţii precizează că stoparea vaccinării bebeluşilor împotriva tuberculozei nu va aduce prejudicii, specialiştii susţin contrariul. Şi aceasta, pentru că vaccinul BCG, care în mod normal se face nou-născuţilor în maternitate, în primele 4-8 zile de la naştere, este prima fază a dezvoltării imunităţii acestora împotriva formelor grave de TBC, notează România liberă.

Viaţa lui Cioloş printre „mandarinii” europeni. Noua Comisie UE îşi începe treaba. Felul în care funcţionează importanta instituţie rămâne misterios pentru majoritatea muritorilor de rând. Noua formulă a executivului UE, care îl are în componenţă pe comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a fost aprobată, ieri, de europarlamentari, potrivit Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite