UPDATE VIDEO Codul galben de ploi pentru mai multe judeţe din ţară a fost ridicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe avertizări de cod galben de ploi au fost emise vineri de meteorologi FOTO Adevărul
Mai multe avertizări de cod galben de ploi au fost emise vineri de meteorologi FOTO Adevărul

Meteorologii au ridicat avertizările de cod galben pentru mai multe judeţe din ţară, după o ce a plouat torenţial în majoritatea regiunilor. Nici Capitala nu a fost ocolită de vremea rea. Potrivit prognozei, vom avea parte de ploi şi sâmbătă şi duminică, zile în care temperaturile vor scădea cu câteva grade.

UPDATE Cea mai mare parte a judeţului Teleorman şi sudul judeţului Argeş se află, până la ora 21:30, sub cod galben de ploi. Se vor semnala intensificări ale vântului, grindină, descărcări electrice şi averse în cantităţi ce pot depăşi 15 litri pe metru pătrat.

UPDATE Capitala a ieşit de sub incidenţa codului galben de ploi 

UPDATE O nouă avertizare meteorologică a fost emisă pentru zona de munte a judeţului Prahova, pentru estul judeţului Dâmboviţa, precum şi pentru jumătatea de nord a judeţului Giurgiu. Până la 21.00, în aceste regiuni, va ploua torenţial, astfel că aversele ar putea ajunge şi la 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Codul galben de ploi a fost prelungit până la 20.30 pentru judeţul Vrancea.

UPDATE Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, valabilă până la 19.55. În Capitală, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, iar cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

În plus, sudul judeţului Prahova şi nordul şi estul judeţului Ilfov se află sub cod galben de ploaie până la ora 19:35. Se vor semnala grindină, averse în cantităţi ce pot atinge şi depăşi 20- 25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

De asemenea, a fost prelungit codul galben pentru judeţul Vrancea până la ora 19.30.

UPDATE O nouă avertizare meteorologică cod galben de ploi a fost emisă pentru judeţul Caraş-Severin până la ora 18.30.

UPDATE Meteorologii au emis noi avertizări pentru judeţul Vrancea. Avertizarea, valabilă până la 18.30, include şi municipiul Focşani. În această regiune se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. Cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

Tot până la 18.30, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat că avertizarea va cuprinde şi judeţul Iaşi (inclusiv municipiul Iaşi), precum şi vestul judeţului Botoşani.

Tot sub incidenţa codului galben de ploi se află până la 18.35 nordul şi estul judeţului Călăraşi, precum şi sudul judeţului Ialomiţa. Potrivit meteorologiloc, cantitatea de precipitaţii va depăşi 25 de litri pe metru pătrat, iar aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

De asemenea, în judeţul Mureş va ploua torenţial până la 18.30. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Judeţul Timiş (inclusiv municipiul Timişoara), şi sud-vestul judeţului Arad (inclusiv municipiul Arad) se află, până la ora 17.00, sub avertizare de cod galben de ploi.

Se vor semnala averse în cantităţi care vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice şi posibil căderi de grindină de dimensiuni mici.

Jumătatea estică a judeţului Buzău se află, până la ora 17:30, sub avertizare de cod galben de ploi. Se vor semnala cantităţi de precipitaţii ce pot atinge şi depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină.

Jumătatea de sud-vest a judeţului Cluj (inclusiv municipiile Cluj-Napoca şi Turda) şi estul judeţului Sălaj se află, până la ora 18:00, sub atenţionare de cod galben de ploi.

Se vor semnala descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului, averse cu cantitaţi de apă ce pot depăşi izolat 20 de litri pe metru pătrat.

UPDATE Judeţul Vrancea, inclusiv municipiul Focşani, se află usb atenţionare de cod galben de ploi până la ora 17:00 când se vor semnala averse în cantităţi care local pot atinge şi depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, grindină, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

UPDATE Nord-vestul judeţului Tulcea se află, până la ora 16:30, sub avertizare de cod galben de ploi, când se vor semnala descărcări electrice, averse care pot atinge şi depăşi 25 de litri pe metru pătrat, intensificări de vânt şi grindină.

Până la ora 16:45, centrul şi estul judeţului Botoşani (inclusiv municipiul Botoşani) şi estul şi centrul judeţului Iaşi (inclusiv municipiul Iaşi) se află sub avertizare de cod galben de ploi. 

Se vor semnala averse de ploaie  în cantităţi care local pot atinge si depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi izolat va cădea grindină.

UPDATE Până la pra 16:15, sudul judeţului Galaţi, inclusiv municipiul Galaţi, se află sub avertizare de cod galben de ploi. Se vor semnala cantităţi de precipitaţii care local pot atinge şi depăşi 20-25 de ltiri pe metru pătrat, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi izolat grindină.

Meteorologii au anunţat că, până la ora 16:30, judeţul Sibiu, în special partea nordică, se află sub avertizare de cod galben de ploi. Se vor semnala descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă ce pot depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat, intensificări temporare ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

De asemenea, jumătatea de est a judeţului Cluj şi jumătatea sudică a judeţului Maramureş se află, până la ora 16:50, sub avertizare de cod galben de ploi. Se vor semnala descărcări electrice frecvente, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului şi averse cu cantităţi de apă ce pot depăşi izolat 25 de litri pe metru pătrat.

Până la ora 16.00, în judeţul Bistriţa Năsăud – îndeosebi în localităţile Parva, Rebra, Dumitra, Lechinţa, Teaca, Milas, Budeşti, Mariselu – se vor înregistra averse însoţite de descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. În plus, vântul se va intensifica, iar cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi izolat 25 de litri pe metru pătrat.

În jumătatea sudică a judeţului Caraş-Severin, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice şi de grindină de mici dimensiuni, iar cantitatea de precipitaţii va depăşi 25 de litri pe metru pătrat. Avertizarea este valabilă până la 15.40.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat încă de joi că vom avea un weekend ploios.

Sâmbătă, vremea se va menţine ploioasă şi mohorâtă în toată ţara, iar temperaturile vor scădea cu câteva grade în majoritaea regiunilor. Astfel, temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 25 de grade Celsius, iar cele maxime vor depăşi 30 de grade. Cel mai cald va fi în Banat şi Crişana, unde temperaturile maxime ar putea atinge şi 32 de grade Celsius, precum şi în sudul ţării. Deşi cerul va fi înnorat, pe litoral sâmbătă nu va ploua.

Duminică va ploua pe arii extinse, iar aversele vor fi adesea însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Cel mai cald va fi în vestul, centrul şi sudul ţării, în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde maximele zilei vor depăşi 30 de grade. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite