METEO Începutul săptămânii aduce vreme urâtă în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate judeţele au ieşit de sub incidenţa atenţionării cod galben de ploi, însă meteorolgii au anunţat că vremea se va menţine instabilă şi săptămâna viitoare. Va ploua în majoritatea regiunilor, cu precădere în vestul ţării şi în Moldova, unde temperaturile nici nu vor depăşi 30 de grade Celsius.

UPDATE Meteorologii au emis o nouă avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 19.45, pentru centrul judeţului Constanţa şi jumătatea vestică a judeţului Tulcea.

UPDATE Toate judeţele au ieşit de sub incidenţa codului galben de ploi.

O avertizare cod galben, valabilă până la 18.20, a fost emisă pentru nord-vestul judeţului Constanţa, precum şi pentru sud-vestul judeţului Tulcea. În aceste regiuni, cantitatea de precipitaţii ar putea atinge şi chiar depăşi 20 de litri pe metru pătrat.

Totodată, estul judeţului Ialomiţa se află sub avertizare cod galben de ploi. Până la 18.30, în această regiune, ce include zona localităţilor Movila, Burduşani, Facaieni şi Vlădeni, cantitatea de precipitaţii ar putea atinge şi izolat chiar depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

Săptămâna ce aduce ploi şi vreme urâtă

Începutul săptămânii aduce vreme instabilă în toate regiunile ţării. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, însă precipitaţii mai însemnate cantitativ vor cădea mai ales în vestul ţării şi în Moldova. Temperaturile rămân ridicate în sudul ţării şi în Dobrogea, însă în restul regiunilor acestea vor scădea sub 30 de grade Celsius.

Luni, va ploua în toată ţara, însă precipitaţii mai însemnate cantitativ vor cădea în Banat, Crişana şi Moldova. În restul regiunilor, vor cădea averse doar izolat. Maximele termice vor atinge 35 de grade Celsius în Oltenia şi Muntenia, 34 în Dobrogea şi 31 în Banat. În restul regiunilor, temperaturile nu vor depăşi 30 de grade. Astfel, vor fi 29 de grade în Moldova, 28 în Crişana şi Transilvania, iar în Maramureş se vor înregistra doar 25 de grade.

Marţi, vremea se va menţine instabilă. Va ploua mai ales în Crişana şi Moldova şi izolat în restul regiunilor. Vor fi 34 de grade în Oltenia şi Muntenia, 33 în Dobrogea, 31 în Banat. În jumătatea de nord a ţării, maximele termice nu vor depăşi 30 de grade nici în această zi. Se vor înregistra  29 de grade în Crişana, 28 în Transilvania, 27 în Moldova, iar în Maramureş vor fi doar 24 de grade Celsius.

Miercuri, ploile pun stăpânire pe ţara noastră, iar temperaturile vor scădea cu câteva grade în toate regiunilor. Vor cădea averse însoţite de descărcări electrice în sudul şi vestul ţării, dar şi în Moldova. În restul regiunilor, ploile vor cădea izolat. Vor fi 32 de grade în Muntenia, 31 în Oltenia şi 30 de grade în Dobrogea. Se vor înregistra 26 de grade în Banat, Transilvania şi Moldova şi doar 25 de grade în Crişana şi Maramureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite