Avertisment ECDC: Fără restricţii dure creşterea COVID-19 nu se va opri în România!

Avertisment ECDC: Fără restricţii dure creşterea COVID-19 nu se va opri în România!

Epidemia de COVID-19 are nevoie în România de măsuri mai dure, este de părere ECDC

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor  - ECDC – a publicat în această săptămână un raport care conţine protecţii referitoare la evoluţia pandemiei în ţările UE şi Marea Britanie, ţinând cont de cifrele înregistrate acum şi de măsurile luate de autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul României, proiecţia ECDC arată că doar aplicând restricţiile actuale, numărul cazurilor noi şi cel al deceselor vor creşte în continuare, scrie g4media.
 
ECDC a realizat şi un scenariu privind evoluţia epidemiei în cazul în care ar fi aplicate restricţiile dure din luna aprilie, când toate statele europene erau în lockdown total.
 
Dacă ţările care au impus restricţii în octombrie şi noiembrie, vor renunţa la acestea înainte de sărbători, va creşte numărul pacienţilor din spitale, mai arată raportul ECDC. Astfel, dacă se renunţă la toate restricţiile în 21 decembrie, acest lucru se va vedea în creşterea internărilor începând din prima săptămână din ianuarie 2021. Dacă restricţiile sunt ridicate din 7 decembrie, atunci numărul internărilor va creşte încă înainte de 24 decembrie.
 
Proiecţia ECDC pentru România dacă se menţin restricţiile în vigoare în prezent şi dacă se impune lockdown total:
 
 
Pentru comparaţie, aveţi mai jos proiecţiile pentru Italia şi Franţa, care au impus lockdown în luna noiembrie:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările