Autostrada Soarelui, dublă inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc şi Anca Boagiu, la inaugurarea tronsonului Murfatlar - Valu lui Traian
Emil Boc şi Anca Boagiu, la inaugurarea tronsonului Murfatlar - Valu lui Traian

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au tăiat panglica ieri, din nou, la tronsonul Murfatlar - Valu lui Traian. Începând de ieri avem drum liber pe patru benzi între Murfatlar şi Constanţa, pe Autostrada Soarelui.

Pe acest tronson se merge până la Valu lui Traian: în total 14 kilometri, cu restricţie de viteză la 100 de kilometri la oră. La Valu lui Traian se intră pe şoseaua de ocolire a Constanţei până la Agigea, ce s-a mai prelungit ieri cu 4 kilometri, pe lângă cei 7 kilometri inauguraţi în vară. Drumul continuă cu şoseaua litoralului DN39 Constanţa-Medgidia.
Drumul este finalizat, însă muncitorii mai au de pus, pe alocuri, parapeţi separatori între sensuri. Şi, deşi este autostradă, indicatoarele montate pe lateral te anunţă că nu ai voie să depăşeşti suta de kilometri. 

Lucrările sunt în toi şi la şoseaua de centură a Constanţei, ce leagă Ovidiu de Agigea. Această porţiune are ieşire la Valu lui Traian, astfel încât maşinile grele să nu mai intre în oraş. Este de lucru la nodul rutier ce face legătura cu şoseaua, pe sensul inaugurat către Agigea. Aici însă nu se poate intra, întrucât abia s-a făcut terasamentul. În lucru au rămas doar porţiunile cuprinse între Murfatlar şi Cernavodă şi care, spun oficialităţile, vor fi gata anul viitor o parte, iar în 2013 - restul.

Ca în urmă cu două luni, când au fost inaugurată o fâşie de autostradă şi primii kilometri din şoseaua de centură, la dublul eveniment au fost prezenţi premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. „Pe tronsonul cuprins între Cernavodă şi Medgidia, pe care l-am relicitat, intenţionăm să circulăm pe o bandă pe sectorul de autostradă, urmând ca până la sfârşitul anului viitor să fie întreg tronsonul gata", a spus ministrul Anca Boagiu. „Astăzi este un moment istoric. Ştiu că sunt cuvinte grele, dar am fost primar şi ştiu ce înseamnă traficul greu din oraş. Constănţenii doar îşi vor aminti de traficul greu", a susţinut şi Boc.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite