Automate de bilete care „uită” să dea rest - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scriu despre "eficienţa" automatelor de bilete, moartea unei mame şi a copilului din cauza unor medicamente interzise sau focurile de armă trase de poliţiştii bucureşteni. Printre alte subiecte, CSSPP are un proiect pentru pensiile facultative, iar gazul natural poate fi mai rentabil decât petrolul.

Automate de bilete care „uită” să dea rest. Mai mulţi piteşteni au reclamat că aparatele de unde cumpără bilete pentru transport îi „înşală”: nu dau rest şi, uneori, nici bilete. ,,Mi s-a întâmplat ca automatele de bilete din oraş nu numai să nu-mi dea rest câteva mii de lei, dar să nu văd nici măcar biletele pe care doream să le cumpăr. Când i-am întrebat pe cei de la societatea locală de transport de ce se întâmplă aşa ceva, au răspuns că biletele şi restul nu au ieşit pentru că cineva băgase nişte beţe”, ne-a mărturisit Maria Mihai, o piteşteancă înşelată de automate, scrie Evenmimentul Zilei.

Mamă şi copil, ucişi cu medicamente interzise. Când stătea să dea naştere unei fetiţe, o femeie în vârstă de 40 de ani, de loc din Focşani, şi-a găsit sfârşitul la Maternitatea din Galaţi. Odată cu ea a murit şi copilul ei nenăscut. Ucişi de iresponsa­bilitatea unor cadre medicale care i-au administrat un medicament interzis în România. Cytotec, un medicament deo­sebit de periculos prin efectele secundare pe care le are, i-a fost administrat ca să-i declanşeze naşterea, deşi în pro­spectul original se scrie clar: "interzis femeilor gravide". Cazul scoate la lu­mi­nă o altă procedură paradoxală: ca să sal­veze pacienta care intrase în stop, me­dicul ATI (Anestezie - Terapie Intensivă), aflat de gardă în spital, a chemat Ambulanţa prin numărul de urgenţă 112, notează Jurnalul Naţional.

Poliţiştii bucureşteni au fost nevoiţi să tragă 6 focuri de armă pentru a opri un bărbat în trafic. Poliţiştii bucureşteni au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a opri un bărbat care conducea cu viteză, după ce tânărul nu a vrut să oprească la cererea poliţiştilor de la Rutieră. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.20, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă şase focuri de armă pentru a opri în trafic un bărbat de 27 de ani, care conducea un autovehicul cu viteză, fără a avea permis de conducere şi care nu a vrut să oprească la cererea poliţiştilor, notează Cotidianul.

Cum vă puteţi majora salariul, fără ca firma să mişte un deget.
Peste 200.000 de români vor avea după vârsta de 60 de ani o pensie privată facultativă, numărul lor fiind de aşteptat să crească în următorii ani. Cea mai mare parte dintre aceştia lucrează în instituţii financiare, unele ramuri industriale şi comerţ. Spre deosebire de pensia privată obligatorie (pilon II) unde participantul nu are obligaţii financiare suplimentare, pensia facultativă (pilon III) presupune o contribuţie financiară suplimentară. Aceşti bani pot fi viraţi în contul de pensie facultativă fie de angajat, fie de angajator, fie de ambii. Statisticile arată că la sfârşitul anului trecut, pentru 57% dintre participanţi contribuţiile au fost plătite de către angajatori, 31% dintre participanţi au plătit singuri, iar 12% au achitat împreună cu patronii lor, potrivit Gândul.

Gazul natural poate fi mai rentabil decât petrolul. Din luna aprilie 2009, agenţia Coface a coborât ratingul de risc pentru România de la "A4" la "B", reprezentând o reducere a capacităţii de plată în general. Ratingul se menţine la acelaşi nivel, chiar dacă s-a încheiat criza politică prelungită din perioada alegerilor prezidenţiale, deoarece există mulţi factori de risc privind evoluţia economiei, aflată încă în recesiune. Factorii de risc sunt programele guvernamentale deficitare, politicile economice şi fiscale incoerente, în special din cauza modificării succesive de taxe şi impozite, creşterea şomajului şi menţinerea creditării la un nivel restrictiv. Totodată, aceste riscuri ce se pot ameliora abia în partea a doua a anului ţin deocamdată la distanţa marii investitori străini, anunţă România Liberă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite