Arafat, după tragedia de la Târgu Cărbuneşti: Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Şeful DSU, Raed Arafat, a afirmat, vineri seară, că se investighează cauza incidentului de la Târgu Cărbuneşti, dar problema oxigenului ”este una reală” şi a apărut în mai multe spitale din lume, informează news.ro.

 ”De data asta a fost problema oxigenului. Iniţial ni s-a zis că a fost o problemă tehnică la stocător, ăsta e primul telefon care l-am primit, acum înţeleg că se investighează dacă nu au fost alte probleme, de exemplu că acest stocator a rămas fără oxigen (...) Urmează cei care investighează, să vină cu date. Ulterior am primit că de fapt aparatul a început să funcţioneze normal. Se va investiga şi nu se va ascunde nimic. Problema oxigenului este una reală cu care s-au confruntat multe alte ţări, în perioadele de vârf”, a declarat Raed Arafat.  

Acesta a explicat că în România avem două firme principale care livrează la toate spitalele din România şi este o firmă mai mică care livrează la spitalele din zona Bucureşti şi zona limitrofă.  

”Aceste companii, dimensionate la ce au avut activitate obişnuită, au crescut recent activitatea lor, dar foarte greu îmi vine să cred că au reuşit să crească capacitatea ca să poată să facă faţă la ce este astăzi”, a mai declarat Raed Arafat.  

Instalaţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite