Arad: Mobila care sfidează criza are clienţi italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda aduce noutăţi luxoase care, însă, depăşesc posibilităţile arădenilor. Trendul în materie de amenajări interioare de lux înseamnă design vechi pentru lemn masiv, aur şi cristale, vândute la preţuri în euro cu multe zerouri.

Producătorii de mobilă din întreaga ţară, dar şi din străinătate s-au adunat în aceste zile la Târgul MobilAR, organizat la Arad. Cu acest prilej, iubitorii de design interior au putut admira, dacă nu au avut posibilitatea să şi cumpere, modelele unicat de mobiler.
Începând de la mobila tradiţională bazată pe nuanţe întunecate şi lemn de mahon, piele închisă la culoare şi până la mobilier din lemn exotic ori cel în stil Victorian, toate exponatele au fost deosebite. De asemenea, produsele din iarbă de mare şi salcie au fost îndelung admirate. Dormitorul cu boiserie (lambriu) aurită şi placată cu cristale Swarovski este vedeta târgului. „Dormitorul este preferatul oamenilor de afaceri italeni care îl cumpără atât din Arad, cât şi de la magazinele noastre de prezentare din Bucureşti”, a declarat Petrică Ţucra, reprezentatul unui producător de mobilă din Arad.

Bucătării la preţ de garsoniere
Cea mai scumpă mobilă de bucătărie poate să ajungă şi la 25.000 de euro. Când vine vorba de renovarea locuinţei şi investirea banilor în astfel de piese de mobilier, arădenii se gândesc de două ori înainte să facă o alegere.

Preţuri mari, posibilităţi mici
„Sunt foarte mari preţurile la orice tip de mobilier, fie el pentru sufragerie, ori bucătărie. Cu toate că producătorii au scos pe piaţă multe modele inedite şi creaţii originale, din salariul net al familiei nu ne permitem nici măcar un scaun. Unde să mai adaug un set complet de mobilă nouă care poate depăşi cu uşurinţă 8.000 de euro?”, a spus Constantin Stana.
O canapea din piele ideală pentru o sufragerie spaţioasă costă 2.000 de euro, iar preţul poate depăşi 4.000 de euro. De asemenea, o bibliotecă se poate cumpăra începând de la 300 euro, cel mai scump model ajungând şi la 1.000 de euro.

Piese lucrate manual
„Într-adevăr preţurile sunt destul de mari însă compensează calitatea produselor. Piesele de mobilier sunt lucrate manual din lemn scump şi de calitate, iar tot acest efort presupune o anumită sumă de bani”, a declarat Cosmin Treistaru, director la o firmă producătoare de mobilă.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite