Aproape 9.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
8.983 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână FOTO Adevărul
8.983 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână FOTO Adevărul

Aproape 9.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, în următoarea săptămână, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Cluj, Iaşi, Timiş, Sibiu, Argeş, Braşov, Prahova şi Hunedoara, informează reprezentanţii Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cele mai multe oferte de lucru le au angajatorii bucureşteni, unde sunt vacante 806 posturi, precum şi cei din Cluj şi Iaşi. Judeţele cu cele mai puţine joburi sunt Mehedinţi, unde sunt disponibile doar 11 locuri, Suceava şi Ialomiţa.

Din cele 8.938 de locuri de muncă, 722 se adresează şomerilor cu studii superioare. Angajatorii caută 60 de ingineri şi subingineri, programatori, precum şi analişti servicii client, asistenţi şi farmacişti.

Pentru şomerii cu studii medii sunt disponibile 8.216 joburi, cele mai multe fiind adresate muncitorilor necalificaţi în industria confecţiilor. Cu toate acestea, există posturi vacante şi de agent vânzări, dar şi de ospătari sau chelneri.

Peste jumătate dintre angajatorii români spun că e criză de talente pe piaţa muncii din ţara noastră

Angajatorii români se confruntă cu un deficit de talente, posturile disponibile pentru ingineri şi muncitori calificaţi fiind cele mai greu de acoperit. Aşa arată studiul „Deficitul de Talente”, realizat de compania Manpower Group.

54% dintre angajatorii din România susţin că au probleme în a găsi oameni talentaţi pentru poziţiile disponibile din companiile lor. Pe lângă ingineri şi muncitori necalificaţi, angajatorii au probleme să găsească şi manageri, contabili sau reprezentanţii vânzări şi, suprinzător, informaticieni. Mai mult, angajatorii spun că sunt greu de găsit şi muncitorii dedicaţi, precum şi bucătarii şi bucătarii şefi talentaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite