Aproape 6.000 de persoane şi-au anunţat deja prezenţa la cel mai mare curs de resuscitare din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.000 de persoane şi-au anunţat deja prezenţa la „Record pentru viaţă”, cel mai mare curs de resuscitare, eveniment care va avea loc la sfârşitul lunii mai pe Arena Naţională.

Cursul, organizat de Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, are scopul de a duce România în Cartea Recordurilor, dacă la el vor participa 11.900 de persoane. „Dacă nu vor fi 12.000 şi vor fi 11.800, chiar dacă nu va fi record Guinness, pentru noi va fi un record, iar pentru Bucureşti va fi un avantaj. Numărul minim de participanţi ca să poată fi stabilit un record este de 11.900. Noi nu urmărim în primul rând recordul, urmărim să educăm cât mai mulţi oameni în domeniul resuscitării”, a declarat Cristian Grasu, preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti.

De altfel, un sfert dintre persoanele care şi-au anunţat deja prezenţa la curs sunt victime colaterale ale unui stop cardiorespirator în familie sau în cercul de cunoştinţe.

La evenimentul „Record pentru viaţă — 110 ani de Salvare a vieţii”, fiecare participant va aplica pe un manechin procedura standard de 30 compresii cardiace şi 2 insuflări pulmonare. Vor fi prezenţi şi 600 de instructori atestaţi. Un reprezentant al Guinness World Records va fi prezent pe Arena Naţională pentru validarea recordului.

2.700 de persoane, în programul „Există un erou în fiecare dintre voi”

În ceea ce priveşte programul „Există un erou în fiecare dintre voi”, acesta are deja 2.700 de persoane înscrise, după cum a declarat şi medicul Cristian Grasu, preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti.

„Orice persoană care are minimum 14 ani poate salva o viaţă şi deveni erou, înscriindu-se în programul "Există un erou în fiecare dintre voi. În orice urgenţă de grad 0 sau 1, a interveni în primele şapte minute de colaps face diferenţa între viaţă şi moarte. Deşi o inimă poate fi repornită şi după 30 de minute de stop cardio-respirator, leziunile la nivel cerebral sunt ireversibile. Prin acest proiect, voluntarii înscrişi în program, care se află pe o distanţă de maxim 1.000 de metri de victimă, sunt alertaţi imediat, primesc un SMS cu nume, vârstă, locaţie, descriere. Situându-se foarte aproape de victimă, aceştia ajung în maxim cinci minute, la timp pentru a efectua manevrele de prim ajutor până la sosirea echipajului de prim ajutor specializat”, a declarat Grasu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite