Amenzi de peste 250.000 de euro aplicate de inspectorii de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenzi de peste 250.000 de euro aplicate în urma unui control FOTO Adevărul
Amenzi de peste 250.000 de euro aplicate în urma unui control FOTO Adevărul

Inspectorii de muncă au reuşit să aplice amenzi de peste 250.000 de euro în urma unui control derulat în perioada 6 - 10 aprilie 2015. De asemenea, ei au depistat 84 de persoane care lucrau fără contract de muncă, cele mai multe dintre acestea fiind din Argeş.

„Ultimele rezultate înregistrate în urma controalelor ne determină să ne concentrăm atenţia asupra domeniilor sensibile în care se înregistrează cele mai multe încălcări ale legii. Fie că este vorba de relaţii de muncă sau accidente, intenţionăm ca prin campanii concentrate la nivel naţional să efectuăm controale care să corecteze neregulile. Construcţiile, industria, agricultura şi comerţul sunt în mod deosebit în atenţia noastră în viitorul apropiat”, a declarat Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit acestuia, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de 5 persoane fără contracte individuale.

De asemenea, în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 836.300 de lei din care 560.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancţionaţi 261 de angajatori din care 30 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancţionate două persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat  amenzi în valoare de 300.000 de lei. Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a 8 echipamente de lucru. În Ialomiţa s-a dispus o sistare a activităţii, iar în judeţul Satu Mare o alta, pentru a fi prevenite posibile accidente de muncă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite