Alexandru Rafila: „Cred că la sfârşitul lunii decembrie vor fi peste 10,000 de cazuri pe zi”. Ce spune despre carantina pe regiuni şi modelul german

Alexandru Rafila: „Cred că la sfârşitul lunii decembrie vor fi peste 10,000 de cazuri pe zi”. Ce spune despre carantina pe regiuni şi modelul german

Alexandru Rafila, FOTO Arhivă

Medicul Alexandru Rafila a declarat că este foarte probabil ca până la sfârşitul anului România să înregistreze peste 10,000 de cazuri pe zi şi, în consecinţă, carantina pe regiuni e „foarte posibilă”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a afirmat, la Digi24, reprezentantul României la OMS.
 
Alexandru Rafila a adăugat şi faptul că situaţia de ATI este critică, lucru cu un impact direct asupra capacităţii de control a ratei mortalităţii.
 
„Nu vreau să dau nicio cifră pentru ATI, dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la Terapie Intensivă este sigur depăşită. Iar asta are consecinţă directă în ceea ce priveşte mortalitatea”. Rafila a mai precizat şi că modelul german de combatere a răspândirii virusului este cel mai bun, în ciuda unei caracteristici distincte a acestuia, faptul că „paradoxal instituie măsuri de limitare a activităţilor economice, sociale, dar lasă şcolile deschise”.

„E puţin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că mă gândesc la această variantă şi nu ştiu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmăm un model care văd că este aplicat în Franţa, chiar şi în Germania - mai degrabă poate modelul din Germania - care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităţilor economice, sociale, dar lasă şcolile deschise, un lucru pe care eu personal îl agreez”, a explicat Rafila,
 
România a înregistrat 6.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2  în ultimele 24 de ore, bilanţul total al infectărilor ajungând astfel la 235.586. În ultima zi au murit 103 de pacienţi, iar 917 sunt internaţi la ATI. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 36.335 de teste.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările