Adevărul Live: „Domeniile Coroanei”- 130 de ani de la aplicarea conceptului „Coorporate Social Responsability” în România

„Domeniile Coroanei”- 130 de ani de la aplicarea conceptului „Coorporate Social Responsability” în România 

Astăzi, de la ora 13.00, profesorul doctor inginer Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului în guvernul Radu Vasile şi cronicar al „istoriei vii a zidurilor reprezentative”, a fost invitatul jurnalistului Ciprian Chirvasiu, la Adevărul Live.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Noica, care a lansat de curând cartea fundamentală a istoriei clădirii ASE din Capitală, a vorbit despre importanţa decretării, în 1884, o dată cu a doua Constiuţie modernă a României, a  legii de înfiinţare a Domeniilor Coroanei. 

O iniţiativă legislativă care, iniţial, a avut drept scop precis completarea sumei alocate de la buget pentru reprezentarea Casei Regale a lui Carol I, dar care, mai apoi, sub extraordinara administrare, vreme de aproape 30 de ani, a lui Ioan Kalinderu, a asigurat un excedent din care s-a creat un adevărat capital naţional. 

După completarea „listei civile”, necesare reprezentării Casei Regale, suma rămasă din profit s-a întors la comunitatea care a făcut-o posibilă. Este ceea ce astăzi numim CSR- „Coorporate Social Responsability”.  România a aplicat acest concept cu 130 de ani înainte să-l importe.


Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările