YouTube ameninţă cu închiderea paginii Senatului, din cauza mesajelor anti-mască ale Dianei Şoşoacă

YouTube ameninţă cu închiderea paginii Senatului, din cauza mesajelor anti-mască ale Dianei Şoşoacă

Senatoarea independentă Diana Ivanovici Şoşoacă FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Senatul României a primit un avertisment de la YouTube, conform căruia pagina instituţiei va fi închisă dacă mesajele care instigă la nepurtarea măştii vor continua, a transmis preşedinta Comisiei Juridice a Senatului, Iulia Scântei. Printre primele măsuri luate de YouTube se numără ştergerea înregistrărilor video în care Diana Şoşoacă  critică purtarea măştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii. (...) Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz. S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a precizat Iulia Scântei, informează Agerpres.

Potrivit acesteia, Comisia juridică a Senatului a fost pusă în imposibilitatea de a ţine şedinţa în care să analizeze comportamentul Dianei Şoşoacă, conform solicitării Biroului permanent, care a dat curs unei cereri a Grupului parlamentar PNL. Marţi, Comisia juridică a Senatului a suspendat dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicita analizarea „derapajelor” de comportament ale senatoarei.

Senatoarea Diana Şoşoacă a venit marţi la audierea sa, în cadrul Comisiei Juridice a Senatului, cu o mască transparentă, de plastic. La intrare, preşedinta Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că nu purta o mască de protecţie conformă. În pofida acestui avertisment, Şoşoacă a intrat în sală de două ori. Ea şi-a manifestat îndelung nemulţumirea atât în comisie, cât şi la uşa sălii de şedinţă, vizavi de obligaţia de a purta o mască „ce nu o apără de virus".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările