Violeta Alexandru cere consultarea tuturor membrilor PNL pentru varianta cu care partidul va merge la Cotroceni: USR sau PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru FOTO: Facebook
Violeta Alexandru FOTO: Facebook

Deputatul PNL Violeta Alexandru cere consultarea tuturor membrilor PNL cu privire la propunerea cu care partidul va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, pentru formarea unui nou Guvern, şi să decidă dacă doresc continuarea coaliţiei cu USR, sau o colaborare cu PSD.

Violeta Alexandru susţine că opţiunile Partidului Naţional Liberal sunt fie USR, fie PSD, adică refacerea coaliţiei şi continuarea guvernării sau să facă „cum dictează PSD”.  Aceasta propune declanşarea unui „proces intern de consultare a tuturor membrilor pe această temă”, pentru că  „este mult prea important momentul, este despre drumul pe care va merge PNL mai departe ca să nu ascultăm opiniile tuturor membrilor”.

„Prezenta conducere a PNL ne spune că nu mai avem ce discuta cu USR-Plus. Ne spune că s-a terminat colaborarea. Ne spusese dinainte de moţiune (Dacă USR – PLUS votează moţiunea, nu mai avem ce discuta. A votat). 95% din răspunsul nostru la textul moţiunii depuse de PSD a fost un atac la USR. Nicio punte de colaborare lăsată cu ei. Mai clar de atât nu văd ce ar putea fi pentru cei care continuă să afirme că noi aşteptăm şi astăzi USR la discuţii”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook. 

Ea a mai adăugat că cei care l-au propus pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier au făcut-o pentru că acesta ştie să conducă negocieri.

„Cine preia acum Guvernul se va confrunta cu o perioadă extrem de grea. Fie este un om muncitor, ferm cu sistemul public ca acesta să facă treabă într-o perioadă complicată, fie admite că pleacă la noul drum cu cele mai mari şanse să distrugă PNL pentru că nu va oferi soluţii pentru situaţia complicată prin care trecem. Şi ne va costa cum nu ne putem imagina astăzi. Pe români, în primul rând. Care nu ne vor ierta. De aceea spun că prea puţini, dintre cei serioşi, se vor înghesui să îşi asume. De aceea noi am venit cu propunerea de mai sus (Ludovic Orban n.r.) pentru că ne-am uitat şi la om şi la experienţă. Cine este cât de cât atent şi înţelege ce va urma, îşi dă prea bine seama”, a explicat aceasta.

Un grup de 41 de parlamentari a semnat, marţi, o scrisoare deschisă în care îl propun pe fostul lider PNL Ludovic Orban pentru funcţia de premier, după demiterea Guvernului Cîţu de către Parlament. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite