Viktor Orban: Au fost cu duiumul declaraţii din partea română lipsite de respect faţă de maghiari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus, sâmbătă, la Băile Tuşnad, că este nevoie de respect în relaţiile româno-ungare, susţinând că dacă el nu a făcut nicio declaraţie lipsită de respect la adresa naţiunii române, din partea statului român astfel de afirmaţii au curs cu "duiumul”.

"Mă laud cu asta şi toată comunitatea naţională se poate mândri că în ultimii doi ani nu a fost nicio declaraţie a premierului Ungariei care să nu dea respectul cuvenit preşedintelui, premierului şi naţiunii române. Dar din partea română declaraţiile care nu tratează cu respect maghiarii din România, statul maghiar, naţiunea maghiară sunt cu duiumul", a spus Viktor Orban la Universitatea de vară "Tusvanyos” care are loc la Băile Tuşnad.

Potrivit acestuia, este nevoie de respect în dialogul româno-ungar.

"Eu voi trata cu respect statul român şi politicienii români care merită şi suntem gata de dialog. Întotdeauna vom fi deschişi la tratative cu partea română", a mai afirmat premierul Ungariei la dezbaterea care a încheiat cea de-a XXV-a ediţie a Universităţii "Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, la care sâmbătă au participat aproximativ o mie de persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite