Victor Ponta: Voi merge la Palatul Cotroceni să discut cu preşedintele pentru reprezentarea externă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta spune că va discuta în mod sigur cu preşedintele Traian Băsescu în problema reprezentării României la reuniunile externe, temă devenită prioritate pentru Guvernul Uniunii Social-Liberale.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va merge la Palatul Cotroceni pentru a încerca să rezovle disputa cu preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte reprezentarea statului român în reuniunile externe, în condiţiile replicii tăioase pe care şeful statului a oferit-o declaraţiei de marţi din Parlament, prin care majoritatea USL a indicat că primul ministru este cel ar trebui să reprezinte România în afară.

„N-am avut încă o discuţie cu preşedintele, dar în mod sigur o să-l caut ca să vorbim. O să merg la Cotroceni să discutăm. Este bine pentru România ca, aşa cum a decis şi Parlamentul, în problemele externe preşedintele să reprezinte ţara, iar în problemele economice să o facă premierul ", a declarat Victor Ponta.

Premierul a menţionat că preşedintele Traian Băsescu face, în această problemă, o confuzie „scuzabilă, el nefiind jurist" şi că „temperamentul" l-ar fi făcut să critice atitudinea sa şi a Parlamentului.

Miza imediată este cine va reprezenta România la Consiliul European care se va întruni pe 28 iunie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite