Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu: În turul al doilea al prezidenţialelor, electoratul de dreapta va veni în mod natural către Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a fost invitat la Adevărul Live, unde a discutat cu jurnalista Iulia Marin despre lansarea candidatului ACL, Klaus Iohannis, la alegerile prezidenţiale, dar şi despre provocările întâmpinate de liberali în precampanie.

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu s-a arătat încrezător în şansele lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale. Acesta susţine că dosarul de la Curtea Supremă privind posibila stare de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis nu poate pune probleme pentru candidatură.

Referitor la ”culoarul” pe care se plasează Klaus Iohannis în cursa pentru prezidenţiale, Mihai Voicu nu crede că Theodor Meleşcanu ar putea fi un oponent serios.
”Culoarul lui Theodor Meleşcanu nu este prea bine definit. Cu tot respectul pentru cariera politică, domnul Meleşcanu este un candidatr marginal. Profilul pe care şi l-a construit în ultima perioadă nu este de candidat la preşedinţie”, a spus liderul PNL.

Vicepreşedintele PNL afirmă că Klaus Iohannis are două atuuri foarte importante în cursa pentru Palatul Cotroceni. ”Experienţa şi programul politic trebuie să fie pilonii oricărui candidat. Despre experienţă, Klaus Iohannis a dovedit-o ca primar. Sub conducerea sa, Sibiul s-a ridicat la standardele europene. În Sibiu nu mai există şomaj, dimpotrivă, este un deficit al forţei de muncă. Eliminarea birocraţiei a atras multe investiţii în Sibiu”, susţine Mihai Voicu. 

Despre tema ofiţerului acoperit lansată de preşedintele Traian Băsescu, Mihai Voicu arată că aceasta nu afectează campania prezidenţială a lui Klaus Iohannis.
”Noi am încercat să promovăm în parlament formarea unei comisii care să analizeze acest subiect. Celelalte partide nici măcat nu au dorit să se ajungă la vot. Nu s-a dorit ca această comisie să fie formată. Poate ei ştiu ceva”, arată liderul liberal.

În legătură cu turul al doilea, Mihai Voicu subliniază că Iohannis nu vrea să facă nicio alianţă, deoarece electoratul de dreapta nu va vota cu Victor Ponta.
”Există candidaţi în zona de dreapta – Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, Theodor Meleşcanu al căror electorat este foarte greu de dirijat către Victor Ponta. În turul întâi se votează pozitiv, în al doilea, negativ. Adică, în primul tur, fiecare îşi votează candidatul, în al doilea, se votează împotriva răului cel mai mare. De aceea, electoratul de dreapta va veni în mod natural către Klaus Iohannis fără să facem eforturi să convingem pe cineva”, afirmă Voicu.

Tema etnicităţii şi cea a confesiunii religioase, pe care mizează PSD, sunt considerate marginale de către Mihai Voicu. ”
”Aceste teme nu privesc decât cel mult 4% din electorat. Temele principale vor fi cele politice şi economice”, spune Voicu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite