Veste bună pentru Europa! Grupul extremist al britanicului Nigel Farage s-a desfiinţat. Înfrângere şi pentru populiştii italieni

Veste bună pentru Europa! Grupul extremist al britanicului Nigel Farage s-a desfiinţat. Înfrângere şi pentru populiştii italieni

Nigel Farage

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan anunţă că grupul extremist al euroscepticului britanic Nigel Farage s-a desfiinţat. Nigel Farage şi Mişcarea 5 Stele din Italia nu au reuşit să îndeplinească condiţia minimă pentru constituirea unui grup politic în Parlamentul European, anume aceea de a avea europarlamentari din cel puţin un sfert din statele membre.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Grupul nu se va constitui la începutul noii legislaturi. Este o veste bună pentru Europa, este o veste bună pentru toţi cei care dorim o Uniune Europeană puternică. Este o veste proastă pentru toţi cei care şi-au dorit slăbirea Uniunii Europene.

Am fost unul dintre puţinii care au spus pe toată durata campaniei electorale că numărul euroscepticilor nu va creşte semnificativ în Parlamentul European, că importanţa lor va rămâne foarte mică şi că extrema dreaptă eurosceptică nu va deveni niciodată o forţă politica solidă şi coerentă la nivel european. Extremiştii nu pot să construiască nimic, este foarte bine că alegerile europarlamentare au fost câştigate de forţe proeuropene“, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: