USR-PLUS îi cere premierului Florin Cîţu activarea mecanismului european de protecţie civilă, după tragedia de la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş & Dan Barna & Florin Cîţu FOTO Inquam Photos)
Dacian Cioloş & Dan Barna & Florin Cîţu FOTO Inquam Photos)

USR-PLUS îi solicită premierului Florin Cîţu să activeze mecanismul european de protecţie civilă, în urma tragediei de la Constanţa, formaţiunea arătând că avem nevoie de medici pentru ATI, de echipamente şi spitale mobile, precum şi de transferul rapid al pacienţilor către ţările europene care, prin vaccinare, au evitat valul 4.

”O nouă tragedie a lovit astăzi România. După Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Matei Balş, astăzi Constanţa. În ultimul an, au fost 12 incendii în spitale şi au murit zeci de oameni. Transmitem condoleanţe familiilor victimelor de la Constanţa. Astăzi, devine tot mai clară urgenţa activării Mecanismului european de Protecţie Civilă pentru spitale. Avem nevoie de medici pentru ATI, de echipamente şi spitale mobile. Avem nevoie de transferul rapid al pacienţilor către ţările europene care, prin vaccinare, au evitat valul 4”, a transmis USR-PLUS, printr-o postare pe Facebook. 

Cei de la USR-PLUS arată că, ”oricâte asigurări ar primi din partea prim-ministrului Florin Cîţu că <<avem de toate>>, realitatea este alta”, şi ”o viaţă salvată este mai importantă decât întreg exerciţiul de imagine încercat în zile de criză sanitară”. 

Ei menţionează că europarlamentarul USR PLUS Ramona Strugariu a solicitat oficial Guvernului activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru spitale, iar premierul a refuzat.

”Solicităm, din nou, premierului Florin Cîţu activarea mecanismului de protecţie civilă. Spitalele, vechi de zeci de ani, încep să cedeze. Spitalele regionale promise în 2016 au rămas doar pe hârtie. Iar în loc de investiţii în spitale, de multe ori au preferat bani pentru baroni. Rezultatele le vedem astăzi”, mai spun cei de la USR-PLUS. 

Premierul Florin Cîţu a ieşit vineri, într-o declaraţie de presă la Palatul Victoria, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase de la Constanţa, în urma căruia 7 pacienţi şi-au pierdut viaţa. El a anunţat demiterea din funcţie a managerului Spitatului unde a avut loc incendiul şi a preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Managementul Calităţii în Spitale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite