Alianţa USR-PLUS îi cere lui Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie. Barna: România nu mai poate aştepta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Eduard Enea
Foto Eduard Enea

Alianţa USR-PLUS îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe justiţie, pentru că România nu mai poate aştepta şi nu mai poate continua cu acest tip de guvernare, a declarat joi liderul USR Dan Barna. Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor „este în realitate o miliţie pe care şi-a construit-o Liviu Dragnea“, susţine Barna.

”Este cel mai bun moment pentru societatea din România să avem această dezbatere şi întrebarea este una foarte simplă: Sunteţi de acord ca persoanele condamnate penal să nu mai poată candida la funcţii alese în România? Atât de simplu este. Este o decizie pe care România trebuie să o ia, pentru că ceea ce vedem în aceste zile este doar primul act dintr-un scenariu în care putem vedea pe stradă maşinile negre şi dosarele fabricate din anii interbelice. Din acest punct de vedere, cerem preşedintelui Iohannis declanşarea referendumului pe justiţie. România nu mai poate aştepta şi nu mai poate continua cu acest tip de guvernare, pentru că în acest ritm, în doi ani de zile s-ar putea ca alegerile să nu mai existe sau să fie doar o farsă”, a susţinut liderul USR.

Dan Barna a spus că faptul că sunt generaţii întregi care au plecat din ţară arată cât de tragică este situaţia, iar cu penali în funcţii publice nu avem nicio şansă.

„Am avut discuţii cu preşedintele Iohannis în întâlniri anterioare în care am repetat de fiecare dată acest mesaj: fără penali în funcţii publice. Este cel mai bun temei de la care trebuie pornit referendumul pe justiţie, de care, vedem chiar astăzi, România are fundamentală nevoie. E o chestiune de supravieţuire a noastră”, a subliniat Barna.

El a spus că îi va transmite şi direct preşedintelui această solicitare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite