Un paradox legionar pentru o capitală europeană

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Robu e celebru! Nu pentru măsurile administrative excepţionale, ci pentru "mondenismul" cu care acţionează.

Tovarăşul Florin Manole, recent, trăgea un semnal de alarmă privind derapajele rasiste ale primarului TImişoarei, Nicolae Robu. Politicianul şi-a vărsat oful pe pagina de Facebook:

Tocmai am vazut pe un post national de televiziune un reportaj privind manifestarile epatatoare (sic!) ale tiganilor. Se spunea, in reportaj -in opinia mea: pe buna dreptate- ca notiunile cele mai dragi tiganilor sunt cele de "mare" si "mult". Asta in timp ce in background, se auzea un cantec in care se spunea ca "tiganii s-au modernizat". Ei bine, dupa ce le-am cerut tiganilor sa arate ca "s-au modernizat" inlaturandu-si turnuletele si alte elemente kitschoase de pe cladiri -e adevarat, fara succes pana acum, dar eu inca astept ca cineva sa sparga ghiata! (sic!)-, le fac acum propunerea ca in loc sa arate cati dinti din aur au, cati galbeni, cati cocosei, cate ghiuluri, ce masini, etc., etc., sa se laude prezentand in fotocopie adeverinta cu sumele platite ca taxe si impozite, marita proportional cu valoarea acestora. Eu le promit ca adeverinta in original le va fi eliberata cu maxima celeritate. Sper ca sunteti de acord cu mine ca asa ceva chiar ar fi o dovada de "modernizare"! Daca agreati ideea, clicuiti "Like". Altfel, postati textul "Dislike".”

Probabil, dacă a citit textul lui Petre, primarul şi-a dat seama că nu mai are nimic de ascuns şi şi-a dat pe faţă pasiunea legionară. Acesta conform napocanews.ro care anunţă că Nicolae Robu a cerut sprijin formaţiunii naţionaliste Noua Dreaptă pentru a susţine candidatura Timişoarei la Capitala Culturală Europeană pentru anul 2012. Iată şi scrisoarea oficială adresată acestora:

image

Transcript

„În viziunea subsemnatului, cadidatura Timişoarei la poziţia de capitală europeană a culturii în 2021 trebuie să fie una de largă susţinere, una a comunităţii timişorene în ansamblul ei, indiferent de criteriile de diferenţiere a membrilor: afiliere sau simpatie politică, apartenenţă etnică, afiliere religioasă, etc.
 

Iată de ce vă rog să agreaţi să faceţi parte din Board-ul Preşedinţilor Partidelor Politice, organism consultativ de susţinere a candidaturii. Întâlnirea de înfiinţare a board-ului va avea loc în data de 23.01.2014, de la ora 14.00, în sala de şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Timişoara. Vă aştept cu respect.”

Noua Dreaptă este anti Uniunea Europeană, au compus şi o melodie care sună cam aşa: „o să vină Uniunea, să ne fure Naţiunea”. Cum naiba crede primarul Robu că sprijinul lor e posibil şi ar conta pentru scopul său politic? Robu, acest liberal de marcă, ajuns primar din întâmplare, cere sprijinul extremei drepte pentru a obţine un privilegiu european (monstrul acela care ne spune nouă despre multi şi interculturalism, de respect mutual, de democratie participativă). 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite