Elena Udrea la DNA. Ultima postare pe Facebook, înainte de audieri: „Punga din campania electorală e plătită din bani negri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea la DNA. Deputatul Elena Udrea, pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţii, a publicat un text pe Facebook, cu doar câteva ore înainte de a fi chemată la DNA. În text, ea vorbeşte despre finanţarea ilegală a campaniilor electorale.

„Într-un moment în care toată clasa politică tace, fiecare politician gândindu-se că poate trece neobservat, cred că tot ce se întâmplă, lucrurile pe care le aflăm din mărturiile celor implicaţi în cauze penale ar trebui, dimpotrivă, să provoace ample dezbateri, făcute fără ipocrizie şi cu scopul de a rezolva într-adevăr o criză a societăţii, pe care o vedem devoalată în toată amploarea ei“, a scris Elena Udrea, ieri, pe Facebook.

Ea susţine că modul de finanţare a partidelor generează corupţie, iar legea ar trebui schimbată. Mai mult, scrie ea, arestarea a câţiva politicieni nu schimbă nimic.

„Spun de ani de zile că modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale generează corupţie şi că trebuie schimbată legea. Faptul de a aresta doi, trei politicieni şi oameni de afaceri care nimeresc într-o cauză mai simplu de dovedit de procurori nu rezolvă nici pe departe problema.


Soluţia nu este isterizarea unor jurnalişti şi analişti pe la televizoare, cei mai mulţi dintre aceştia fiind plătiţi fix din aceiaşi bani, nu critica ipocrită făcută de-a dreptul greţos de politicieni care procedează fix la fel, doar că ei încă nu au fost întrebaţi de procurori“,a mai scris Udrea.

„Soluţia reală este recunoaşterea realităţii şi schimbarea regulilor, cu consensul tuturor. Al partidelor, al presei care este parte a sistemului, dar şi al alegătorilor care primesc cu bucurie orice pungă în campanie. Aceştia trebuie să ştie că punga nu este plătită de politicieni din salariul lor, nici nu ar avea cum, ci, de cele mai multe ori, este din bani negri, făcuţi cu încălcarea legii“,a  conchis ea.

Elena Udrea la DNA: acuzată de spălare de bani şi fals

Elena Udrea, fostul candidat la Preşedinţie, a fost dusă în această dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Udrea este acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii. Preşedintele PMP a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, întrucât nu a menţionat împrumuturi acordate de fostul său soţ, Dorin Cocoş, unei firme pe care acesta o deţine, împrumuturi despre care Udrea ar fi ştiut, întrucât încasa dividende.

Mai exact, Elena Udrea este acuzată că nu a menţionat în declaraţia sa de avere nimic legat de împrumuturile pe care Dorin Cocoş le dăduse firmei hoteliere SC Euro Hotels International Co SRL. 

Citeşte şi:

Elena Udrea la DNA - acuzată de spălare de bani şi fals. Oficiali DNA: ştia de mita din dosarul „Microsoft”

Elena Udrea, la DNA. Elena Udrea, fostul candidat la Preşedinţie, a fost dusă în această dimineaţă cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Udrea este acuzată de spălare de bani şi fals în declaraţii. Elena Udrea a anunţat pe pagina sa de Facebook că a fost chemată la DNA pentru a fi audiată.

Elena Udrea la DNA. Reacţiile politicienilor. Vlaston, PMP: Udrea s-a retras din fruntea PMP pentru a proteja imaginea partidulului

Elena Udrea la DNA. Vicepreşedintele PMP, Ştefan Vlaston, susţine că Elena Udrea s-a retras din fruntea PMP pentru ca bănuielile care planau asupra ei, privind implicarea în dosarul Microsoft, să nu afecteze imaginea partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite