Turcescu: Nu mai e de actualitate împărţirea pe sectoare. E complet depăşită. Am putea înfiinţa 20 de zone administrative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Turcescu. FOTO Eduard Enea
Robert Turcescu. FOTO Eduard Enea

Robert Turcescu, candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că e nevoie de o nouă reorganizare administrativă a Bucureştiului, după modelul arondismentelor din Paris, care să implice existenţa unor city manageri pentru diferite zone ale oraşului

Întrebat dacă ar lua în considerarea reorganizarea Bucureştiului în cazul în care ar fi ales primarul Capitalei, Turcesc a explicat modul cum vede el orgabuzarea celui mai mare oraş al ţării.

„Categoric, reorganizarea administrativă a Bucureştiului trebuie să se facă. Când spun despre eficienţă, spun aşa: un singur buget al Primăriei, gestionat de primarul general şi de Consiliul General al Capitalei. Deci, trebuie să existe această dezvoltare, plecând dintr-un singur punct, şi o reîmpărţire administrativă în care să avem un city manager pentru diverse cartiere ale Bucureştiului. Va trebui ca pentru fiecare zonă din Bucureşti să existe un ochi. De asta spun: mai mulţi city manageri care să supravegheze felul în care se întâmplă lucrurile din punct de vedere administrativ în respectivele zone.

Împărţirea pe sectoare în Bucureşti nu mai este de actualitate, este depăşită complet. Putem să vorbim de 20 de astfel de zone administrative, pe care le putem numi, împrumutând formula din Paris, arondismente. Să avem 20-25, nu ar fi nicio problemă din punctul acesta de vedere. Important este ca un raport administrativ coerent să vină dinspre aceste zone către Primăria Capitalei“, a declarat candidatul PMP pentru Agerpres.

Turcescu e de păreăre că în momentul de faţă nu e oportună construirea unei moschei în Capitală deoarece numărul lăcaşuruilor de cult face faţă cerinţelor actuale. 

„Proiectul moscheii, în momentul de faţă, mi se pare unul nenecesar Bucureştilor. Comunitatea musulmană, ca şi alte confesiuni religioase, sunt convins că pot găsi deschidere, inclusiv la primarul Turcescu, pentru a discuta despre construirea altor lăcaşuri de cult, să spunem, în funcţie de nevoile pe care le au“, a mai spus candidatul PMP pentru Primăria Generală. 

Citeşte şi:

Hibele publicităţii electorale în mediul online. Robert Turcescu cere clarificări

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, cere lămuriri Autorităţii Electorale Permanente cu privire la mai multe aspecte legate de cheltuielile din campania electorală, publicitatea on-line şi videoclipurile de promovare ale candidaţilor, precizând, totodată, vineri, într-o conferinţă de presă, că anexa 12 din ghidul de finanţare al AEP este ”un document halucinant”.

VIDEO Turcescu, despre avere: Să ieşim din zodia ipocriziei. Suntem pe vremea chiaburilor? Au fost ani în care s-au câştigat foarte mulţi bani în presă

Candidatul PMP, Robert Turcescu, a explicat, la Adevărul Live, cum a reuşit să strângă o avere care îl plasează în topul candidaţilor la Primăria Capitalei. Turcescu susţine că a câştigat bani buni din presă, pe care i-a înmulţit pe bursă şi în imobiliare. Candidatul PMP ar vrea ca toţi oamenii publici, „jurnalişti, actori, cântăreţi“, indiferent dacă intră sau nu în politică, să-şi publice averile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite