Traian Băsescu, la căpătâiul lui Radu Vasile: „Eu am ţinut la el, el a ţinut la mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a adus un ultim omagiu fostului premier Radu Vasile, declarând la ieşire din Senat, acolo unde a fost depus corpul neînsufleţit al fostului premier, că între ei a existat o afecţiune reciprocă.

"Eu am ţinut foarte mult la Radu Vasile pentru că, după mine, a fost un prim-ministru foarte eficient şi avem foarte multe lucruri de pe urma lui şi nu ştim că-s făcute pentru un «Da» scris de primul-ministru Radu Vasile. (...) Pentru mine a fost un prim-ministru extraordinar de bun pentru că a lăsat fiecărui ministru libertatea de a face ceva bun, să rămână ceva de pe urma Guvernului", a spus Traian Băsescu, ministru al Transporturilor în Guvernul Radu Vasile.

Şeful statului a menţionat că s-a simţit foarte mult legat de fostul premier.

"A fost un om de care m-am simţit foarte mult legat, pentru că a fost un om care nu te-a încurcat niciodată să faci ceva. Nu a încurcat pe nimeni, dimpotrivă. Când ai avut o idee, ca ministru, te susţinea să o faci", a spus Băsescu.

Întrebat dacă a existat o relaţie de prietenie între el şi fostul prim-ministru Radu Vasile, Băsescu a răspuns: "Nu pot spune prietenie, dar el a ţinut la mine şi eu am ţinut la el, adică ne-am respectat reciproc. De asta a şi avut încredere să-mi dea pe mână atunci programul cu Banca Modială, care s-a şi făcut - era programat să se finalizeze în doi ani şi l-am finalizat în 11 luni. La vremea aceea 300 de milioane de dolari pentru noi erau sume astronomice, faţă de astăzi când stăm cu miliardele de la UE şi nu le luăm".

Fostul premier Radu Vasile, a fost depus joi în holul mare al Senatului. Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului premier este flancat de soldaţi din Regimentul 30 Gardă.

 Fostul premier ţărănist Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit miercuri noapte, în jurul orei 4.00. El suferea de cancer la colon şi urma un tratament în Israel. În 2010, fostul premier a suferit o intervenţie chirurgicală.

Radu Vasile a fost prim-ministru al României între 1998 şi 1999, propus de PNŢCD, înlocuindu-l pe Victor Ciorbea. Mandatul său a fost marcat de mineriada din ianuarie 1999, când minerii intenţionau să ia cu aslat Capitală, dar au fost opriţi de forţele de ordine după confruntări violente.

Materiale pe aceeaşi temă:

Radu Vasile, decorat post-mortem de preşedintele Băsescu

Miron Cosma: „Pentru mine Radu Vasile a fost un om foarte curajos venind la Cozia“

Ponta: „Radu Vasile este o pierdere grea pentru România“


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite