Teodor Lazăr (USR-PLUS): Le cer colegilor parlamentari să votăm sancţiuni la adresa Rusiei ca urmare a arestării ilegale a disidentului Alexei Navalnîi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Lazăr FOTO Facebook
Teodor Lazăr FOTO Facebook

Deputatul USR Teodor Lazăr le-a transmis vineri colegilor din Parlament votarea unei rezoluţii prin care să interzică apropiaţilor lui Vladimir Putin să mai intre în România în urma arestării ilegale a disidentului Alexei Navalnîi

„Parlamentul European a votat o rezoluţie în care invită statele membre să ceară şi să impună sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse, ca urmare a arestării ilegale a dizidentului politic Alexei Navalnîi. De aceea, le solicit colegilor mei parlamentari să votăm o rezoluţie prin care să interzicem apropiaţilor lui Vladimir Putin şi a tuturor celor implicaţi în acest gest nedemocratic să mai intre în România”, spune Teodor Lazăr, deputat USR de Bacău. 

Lazăr arată că România nu trebuie să se oprească aici şi că trebuie să solicităm statelor europene implicate în proiectul Nord Stream II să pună capăt acestui proiect pe care îl dezvoltă cu Vladimir Putin. 

„În acelaşi timp, solicit preşedintelui Iohannis şi Ministerului de Externe să susţină la Bruxelles stoparea proiectului Nord Stream care trădează interesele de securitate şi interesele energetice ale majorităţii statelor UE din estul Europei”, mai spune Lazăr. 

„Indiferent de numele administraţiei de la Washington, consider că România trebuie să susţină în interiorul Uniunii Europene întărirea parteneriatului transatlantic. Doar astfel vom putea proteja democraţia în interiorul Uniunii şi la graniţele noastre. Este obligatoriu să transmitem tuturor statelor autoritare că România şi UE nu vor accepta niciun fel de încălcare a drepturilor omului şi a valorilor fundamentale ce aparţin civilizaţiei euro-atlantice”, explică deputatul USR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite