Tensiuni în PNL. Liberalii din teritoriu au păreri împărţite privind schimbarea lui Cîţu de la vârful partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Liderii PNL au păreri împărţite în ceea ce priveşte schimbarea lui Florin Cîţu de la vârful partidului, după ce în interiorul formaţiunii s-a conturat o „revoltă” care vrea înlăturarea actualului preşedinte.

Una dintre primele reacţii publice prin care se cere înlăturarea actualului lider de partid vine din partea deputatului Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, care vrea un „restart” pentru formaţiune.

„Un partid este o instituţie, nu un club de pasionaţi de politică şi nu un grup de interese care îşi dispută puterea şi atât. De aceea este fundamental ca un partid politic să trăiască potrivit provocărilor timpului său. România anului 2022 este diferită de 2021. Viteza cu care ţara trebuie să facă faţă noilor provocări interne, geopolitice şi de strategie macroeconomică la toate nivelurile, este şi viteza cu care partidele politice trebuie să se adapteze.

Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership. Românii vor profesionism, stabilitate, coerenţă, implicare, dedicaţie, onestitate, patriotism curat. Asta va oferi PNL de acum înainte”, a scris liderul PNL Iaşi, joi, pe Facebook. 

Şi senatorul Ben Oni Ardelean a ieşit public şi a cerut înlocuirea lui Florin Cîţu. „Partidul Naţional Liberal are nevoie urgentă de un restart! Dezbaterile valorice, strategia şi viziunea politică trebuie să cuprindă toate entităţile care contribuie la o gandire politică coerentă, pragmatică şi realistă.

Suntem obligaţi să nu ne abatem de la valorile creştin-democrate, având o responsabilitate imensa in fata ţării. Bâjbâiala ne va costa pe toţi. Trebuie să ne ridicăm de jos şi să luptăm mai uniţi ca niciodată pentru România! E singura variantă! E timpul sa schimbăm macazul!”, a scris Ben Oni Ardelean, joi, pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, primul preşedinte de filială care sare public în apărarea lui Cîţu este Alin Nica. Liderul PNL Timiş a transmis că înlăturarea preşedintelui PNL în acest moment ar da dovadă de „imaturitate politică”. 

„Nu cred că e nevoie acum de schimbarea conducerii, e destul de greu să schimbi preşedintele fără congres. Oricum, o să fie o şedinţă a Biroului Politic Naţional zilele următoare. Eu nu sunt de acord cu schimbarea conducerii pentru că ar arăta imaturitate politică să schimbi conducerea cum bate vântul şi ar trebui să ne concentrăm pe livrarea către cetăţeni a unor rezultate bune din partea guvernării”, a declarat Nica, joi, pentru PressAlert.

Peste jumătate din preşedinţii de organizaţii judeţene PNL, prim-vicepreşedinţii şi mai mulţi vicepreşedinţi s-au coalizat pentru a-i cere demisia lui Florin Cîţu, potrivit informaţiilor „Adevărul”. Susţinătorii revoltei din PNL vor să-i ceară lui Florin Cîţu să facă un pas în spate. În caz de refuz, liderii PNL iau în calcul cazul să meargă pe varianta convocării unui Congres Extraordinar şi chiar să îl susţină la şefia partidului pe Nicolae Ciucă, actualul prim-ministru. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite