Tăriceanu strică jocurile PSD. Susţine candidatura lui Robert Negoiţă, dar nu-l vrea pe Onţanu la Sectorul 2

Tăriceanu strică jocurile PSD. Susţine candidatura lui Robert Negoiţă, dar nu-l vrea pe Onţanu la Sectorul 2

Călin Popescu Tăriceanu

ALDE va susţine candidatura social-democratului Robert Negoiţă la Primăria Sectorului 3, a declarat joi, copreşedintele formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu, adăugând că ALDE şi PSD urmează să stabilească în perioada următoare candidaţii pentru celelalte sectoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Nu ne prezentăm cu domnul primar de la Sectorul 4 sau Sectorul 5, care au dreptul să candideze. Ei pot să candideze ca independenţi. Eu nu vreau să pronunţ nume pentru că nu e treaba mea să stau acum să intru în dialog cu ei, avem proprii candidaţi. Dacă actualii primari, care sunt în funcţie sau suspendaţi şi vor să candideze, o vor face, dar nu din partea noastră. (…) Nu-i susţine nici PSD, din ce ştiu eu până în momentul de faţă, nu am auzit un astfel de punct de vedere de la ei", a spus copreşedintele ALDE la Palatul Parlamentului.

Copreşedintele ALDE a mai spus că a avut miercuri o discuţie pe această temă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. De asemenea, Tăriceanu a spus că la Primăria Sectorului 3 va fi susţinut actualul primar, Robert Negoiţă.

"Unii (candidaţi – n.r.) deja sunt testaţi, am făcut sondaje în unele sectoare, nu în toate sectoarele din Bucureşti, nu am încă. Ştiu că şi PSD are sondaje, şi noi am făcut sondaje ca să vedem cum stau candidaţii, cum sunt percepuţi. Am observat ceea ce a apărut şi în presă ieri, că într-adevăr, primarii care au funcţionat în sectoarele 1, 2, 4 şi 5 sunt foarte bine poziţionaţi. Nu vorbesc de sectorul 3 pentru că am stabilit cu PSD, e închis să spunem aşa, va rămâne tot domnul Negoiţă să candideze", a declarat Tăriceanu.

Referitor la Sectorul 2, unde este primar Neculai Onţanu (UNPR), PSD şi ALDE vor alege un candidat propriu, nu vor susţine candidatul UNPR, partid cu care social-democraţii lui Liviu Dragnea au o înţelegere pentru alegerile locale similară cu cea dintre PSD şi ALDE.

"Nu ştiu cum merge UNPR în Sectorul 2, nu am înţeles foarte clar care este situaţia, ceea ce discutasem noi cu PSD este să mergem cu candidatul propriu în Sectorul 2, urmând să fie desemnat ori de la noi ori de la PSD", a spus Tăricenau. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările